Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Kormoran, Plon

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Javox
    Hop Colonel
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2009.11
    • 7061

Dalej ekstrakt 16* i alko 6.2%.
    Single Hop - Sybilla

Górna fermentacja, nieflitowane, pasteryzowane.

Piana - sporo a na dłużej gruba warstwa.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - opalizujący, jaśniejszy bursztyn.
    Aromat - skórka pomarańczowa - nie lubię - słodkie kwiaty, kostka od kibla z czasem jeszcze bardziej iglaste.
    Smak - mydlane. Posmaki jak w aromacie. Lekka goryczka z czasem większa. W aftertaste mocniejsza goryczka.

Nie moja bajka
    Attached Files

Comment

Related Topics

Collapse

• etman
      Nowy chmiel w ofercie - PŁ-01 - Płotowy od Polish Hops
      etman
      Wraz z dostawą nowych zbiorów krajowych chmieli do naszego magazynu, do naszej oferty trafił nowy - fajnie aromatyczny chmiel
      Płotowy PŁ-01 z Polish Hops.

Nuty przewodnie: liczi, nafta, pomelo, grejpfrut, mandarynka i skórka cytrusowa

Zapraszamy
      PŁ-01 PL 2025...
      2026-01-28, 21:35
    • darekd
      ReCraft, Polish Hazy IPA Zula&Amora Preta Edition
      darekd
      Świętochłowice

14% ekstr.

5,4% alk.

Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)

...
      2023-04-06, 00:01
    • AaLeX
      Kormoran, Classic hoppy lager
      AaLeX
      Nowość w Dino. Ciekawa bezzwrotna butelka 375ml. Cena 4,99zł. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Alkohol 5%. Ekstraktu brak. Producent napisał "jasne pełne z chmielową duszą". Piana obfita. Piwo jest niefiltrowane. Barwa złota. W zapachu chmiel i trochę siarki....
      2025-05-28, 06:52
    • e-prezes
      Incognito, Polish Hammer
      e-prezes
      Zawsze byłem ciekaw czy chmiele od cysorza z Polish Hops sprawdzą się lepiej w NEIPA czy East Coast IPA. Akurat tu miałem okazję sprawdzić w zachodniej wersji, choć dobór chmieli (Izabella i Zibi) budzi wątpliwości. Mimo dość rześkiej, wyraźnej chmielowości brakuje mi tu wykończenia......
      2023-02-15, 14:20
    • Javox
      Kormoran, Porter Warmiński Oak Wood
      Javox
      Ekstrakt 21.0%, alko 9.0%

Piana - tylko na początku potem obwódka.
      Gaz - lekki.
      Barwa - pod mocne światło rubinowy, czerwony.
      Lacing - nic.
      Aromat - czekoladowy, kawa, nuty jakby wiśniowe, czerwone wino (lekko) - dopasowane do całości.
      Smak - słodkawe,...
      2024-07-20, 18:15
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...