No, racja :-) ale co oni tam zamierzają warzyć tego nie wiem. Zresztą była dość ciekawa sytuacja " promocji" tego piwa zanim się pojawiło na rynku.Wszystko było owiane tajemnicą.
Ostatnia zmiana dokonana przez zgreg; 2014-01-09, 09:28.
Będzie, o ile już nie jest warzony tam Koźlak Perły i inne niszowe piwa, które pojawią się w ofercie. Ten pils smakował jak "zwierz" z Perły. Nie tego się spodziewałem po reaktywacji.
Mam poważne wątpliwości, czy reaktywacja jest właściwym słowem na to, co wydarzyło się w Zwierzyńcu. Edycja limitowana oznacza warkę (warki) rozruchowe. Nie spodziewam się niczego lepszego w przyszłości, niestety.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT
Koźlak lepszy
ostatnio jak piłem tego koźlaka(w tej nowej butelce) miał tak mocny smak alkoholu jakbym zrobił sobie drinka z koźlaka
wcześniej było nawet pijalne w cenie 1.3 za 0,33 to świetnie
Kolor: Bardzo ładne złoto, klarowne. [5] Piana: Wysoka, głośna, pęka grubymi bąblami, opada dość szybko do grubej otoczki. [3] Zapach: Czysty aromat słodowy z nutą chmielową [4] Smak: Jest. A to już coś. Spora słodowość, przełamana wyraźną, bardzo przyjemną chmielową goryczką. [4] Wysycenie: Bardzo dobre. Trochę nie trzyma piany, ale bardzo wzmaga pijalność. [4.5] Opakowanie: Bardzo ładne, kompletne, miłe dla oka. Jednak tak pijalne piwo powinno być w butelce półlitrowej. [4.5] Uwagi: Bardzo pozytywne zaskoczenie. Porządny polski pils za 3 (a nawet 2) złote!
Zgadam Się z kolegą w 100%! Raz na jakiś czas( nie zbyt często jeździmy do teściowej do Białej Podlaskiej. Zawsze w tym samym spożywczaku kupuje Zwierzyńca (wielka szkoda, że nie ma już małych granatów) Nawet lubię to piwko, ale ostatni zakup ledwie zmęczyłem. Rozwodnione siuśki!
Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment