Kolor: Bardzo ciemny, wręcz czarny, nieprzejrzysty. [4] Piana: Piana równa, gęsta, drobnoziarnista, po czasie zredukowała się do cienkiego kożuszka. [4.5] Zapach: Lekko kwaskowy, bardzo delikatny aromat śliwek i wędzonego słodu. [4] Smak: Delikatna goryczka, lekkie nuty kwaskowe, "wędzonka" bardzo słaba - w końcu to piwo tylko podwędzane. Finisz z posmakiem czekolady. [4] Wysycenie: Praktycznie brak, niewyczuwalne. Trochę za niskie [3.5] Opakowanie: Firmowy, prosty kufel z logo browaru [5] Uwagi: Nawet smaczne, smak trochę mało wyjątkowy. Ale jak się już jest w Komendzie, to można spróbować
Aromat - palony słód, suszone, podwędzane śliwki
Piana - średnie, nieco trwalszy cienki kożuszek
Barwa - praktycznie czarna, pod światło obok czerni jakiś bardzo ciemno-wiśniowy...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment