"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Zgodnie z informacją na FB ( pisownia oryginalna ) :
Premiery z udziałem ekip obu browarów odbędą się już w najbliższy weekend:
13-06 we wrocławskiej Kontynuacja
14-06 w warszawskich Kufle i Kapsle - multitap bar
15-06 w gdańsku w pubach Degustatornia, Lawendowa 8, Pułapka
Jak już wiedzą w gimnazjum IPY ze wschodniego i zachodniego wybrzeża się różnią
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
Do wymyślonego stylu West Coast IPA. Najprościej jest to bomba chmielowa, bezsłodowa (tzn. słód jest, ale nie równoważy goryczki). Jest bardziej przez to wytrawna od swoich pobratymców. Niektórzy uwarzają, że WCIPA powinna zawierać tylko chmiel z Zachodniego Wybrzeża, żeby mogła być tak zwana.
Technologicznie (jak piszą sami twórcy stylu)-bardzo prosty zasyp, dodatkowo cukier, bardzo mocno chmielone chmielami z wysokim kohumulonem, bardzo wytrawne.
Czyli do tego dojdzie jeszcze coś belgijskiego i żyto.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rogerson
Żeby tylko zawartość była równie fajna jak grawer na butli
Bardzo na to liczę, mam nadzieję, że po raz pierwszy w tym roku Alebrowar powali mnie na kolana. O Nogne nie wspominam, bo to mój ulubiony browar, prawie każde ich piwa mnie niszczy sensorycznie. Trzymam kciuki, nie mogę się doczekać butelkowej premiery
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rogerson
Żeby tylko zawartość była równie fajna jak grawer na butli
Wygląda mi raczej na etę-nadruk na szkle typu Pszeniczniak z Ambera. Z grawerowaniem ety na butli jeszcze się nie spotkałem, raczej flaszka by tego nie wytrzymała.
Kolekcjonerzy raczej więc nie skorzystają.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Widziałem że to piwo miało wcześniej 5.3% alko a na market widzimy 4.8% przy tym samym ekstrakcie czyli 12*
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo ładnego.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - rześkie...
Comment