Kolor: czarniutki jak płynna smoła [5] Piana: lekko bezowa, drobna, mierna, opadała w zauważalnym tempie, osadzała się na szkle malutkimi kępkami [3] Zapach: słabiutki, ledwie wyczuwalny, lekka paloność i słód [3.5] Smak: pełne, treściwe, aksamitne i delikatne podczas picia, świetnie wyważona lekka paloność ze zbożową podstawą w tle, lekkimi posmakami kawy i gorzkiej czekolady oraz nutą owocową, błyskawicznie zniknęło w moim przełyku [5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: firmowe szkło w knajpie i wafel, jest ok [5] Uwagi: Piwo, które wypijam prawie na raz tylko dlatego, że jest smaczne, nie wymaga żadnych więcej komentarzy
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2015-01-07, 21:09.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Cóż w męczącym nieco już zalewie pseudonowości za naście złotych sztuka w sklepie, może zaoferować ten Artezan?
Ten opisany jako Hazy West Coast IPA, o niegłęboko wgryzającej się w umysł nazwie Case Solved wydał z siebie niezłą pijalność i bardzo elegancką zaokrągloną winogronową...
Wysypu hejzi ipek ciąg dalszy. Tym razem z Artezana - z chmielami Talus i Motueka.
Parametry 5 abv, 12 ekstr.
Słód jęczmienny, owisany i płatki pszenne, owsiane.
Pucha 0,5l z etykietą z kolorowymi wstęgami symbolizującymi zmaganie się człowieka ze wszechświatem....
Wielkie uaktualnienie 2015 - Artezan, Natolin Natolin 27
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania...
"Thiolized West Coast IPA", chmiele to Amarillo i Idaho 7
15% ekstr., 6,3% alk.
Piwo kupiłem, bo chmielone było dodatkowo przy zacieraniu (mash hopping), co ma uwalniać aromatyczne tiole a dodatkowo napisano na ecie, że użyto "drożdży podkreśląjących...
Comment