Kolor: Czarny, nieprzejrzyste. [4.5] Piana: Praktycznie żadna, jak w Rafinerii. [2.5] Zapach: Palony słód, suszone owoce, lekka nutka wanilii i sosu sojowego. Mało intensywny nawet po ogrzaniu. [4] Smak: Oleista konsystencja. Na wstępie słodkie ale po chwili w kontrze pojawia się w miarę przyjemna chmielowa goryczka (niższa i nie tak nachalna jak w 'Rafinerii'). Ogólne odczucie to głównie gorzka czekolada. Gdzieś w tle retronosowo poczułem anyż. Całkiem pijalne. [4.5] Wysycenie: Niskie, OK. [4] Opakowanie: Ładna eta na nalewaku. [4.5] Uwagi: Pite na następny dzień po przelaniu w PETa. Przechowywane w warunkach chłodniczych. Smaczniejsze od Rafinerii - nie ma tak nachalnej goryczy ale nadal brakuje trochę ciała. Nie wiem też jak duży wpływ na jakość ma kwestia przelewania i czas jaki piwo spędziło na kranie ... ogółem nie ma rewelacji ale trzeba wziąć też pod uwagę czynniki łagodzące.
W programie tradycyjnie:
Gościnne browary
Specjalne piwo urodzinowe
Foodtrucki
Słońce, muzyka & chill
Jeszcze nie podano, kto oprócz Artezana będzie wystawiał piwka...
Cóż w męczącym nieco już zalewie pseudonowości za naście złotych sztuka w sklepie, może zaoferować ten Artezan?
Ten opisany jako Hazy West Coast IPA, o niegłęboko wgryzającej się w umysł nazwie Case Solved wydał z siebie niezłą pijalność i bardzo elegancką zaokrągloną winogronową...
Wysypu hejzi ipek ciąg dalszy. Tym razem z Artezana - z chmielami Talus i Motueka.
Parametry 5 abv, 12 ekstr.
Słód jęczmienny, owisany i płatki pszenne, owsiane.
Pucha 0,5l z etykietą z kolorowymi wstęgami symbolizującymi zmaganie się człowieka ze wszechświatem....
Wielkie uaktualnienie 2015 - Artezan, Natolin Natolin 27
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania...
Comment