Kolor: Czarny, refleksów nie stwierdzono, głównie za sprawą kiepskiego oświetlenia w knajpie [4.5] Piana: Niezbyt obfita, chwilę się utrzymuje jednak nie jest jakaś specjalna - mogło to być winą kiepskiego nalewania. [3] Zapach: Bardzo ładny i intensywny zapach popiołu, wędzoność w stylu torfowym, cygarowym, chmiele praktycznie w tej warstwie są niewyczuwalne [4] Smak: W tym względzie mamy o wiele lepszy balans. Z jednej strony torfowa wędzonka, solidny popiół, z drugiej wyrażna cytrusowa (grejfrut), lekko żywiczna goryczka od chmieli, na odpowiednim poziomie - zdecydowana, jednak niezalegająca. Piwo wytrawne, ogółem w smaku baaaardzo przyjemne i ciekawe połączenie. [4.5] Wysycenie: Na średnim poziomie, ładnie się wpasowuje w wytrawność piwa [4.5] Opakowanie: Etykieta na kranie bardzo ładna (zdaje się, że logo Podziemia) - mi się podoba [4.5] Uwagi: Piwo ciekawe i niestandardowe - z jednej strony oryginalne, a z drugiej bardzo pijalne. Takie eksperymenty w krajowym crafcie są jak najbardziej pożądane
Aromat - głównie trawiasto-ziołowy chmiel
Piana - wysoka, trwalsza z kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - jasna słomka, zamglona
Wysycenie - umiarkowana w kierunku łagodnego,...
Uwarzone w świętochłowickim ReCrafcie jako "Hop Heavy IPA".
Ekstr. 15%
Alk. 6%
Chmiel to polski Amora Preta, który według niektórych dystrybutorów, jak i informacji na puszce charakteryzuje się aromatem polskich owoców leśnych. Nie wiem czym polskie...
Comment