Wąsosz, Salvador

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzdna
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.07
    • 240

Bardzo smaczny wędzony (ogniskowo-kiełbasiany) stoucik. Odpowiedni na św Patryka Może ciut za mało w aromacie tej kawy biorąc pod uwagę że browar deklaruje ze to "coffee" stout. Niemniej warto..

Warka bodajże czerwcowa

Comment

• NightHawk
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2008.08
      • 108

To piwo to jest po prostu majstersztyk. Marzy mi się wersja imperialna.
      Tylko dla fanów słodu wędzonego bukiem. Bez kija nie podchodzić. Kawy faktycznie mało, ale zwolennicy wędzonki się nie zawiodą.
      Do poprawy delikatna kwaskowatość (znośna) i więcej kawy, byłoby idealnie.

Będę wracał jak najczęściej i oby nie schodzili poniżej obecnego poziomu, a będzie dobrze.

Comment

• kosher
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2005.04
        • 2334

B. smaczny mocno kawowy, wytrawny a drugim tle wędzony stout. Wodnisty, ale dzięki temu także łatwo pijalny.
        Wart swojej ceny (6.99 zł. w Auchanie) choć ciężko go dostać, mam wrażenie, że szybko schodzi z półek tak jak młodszy brat Sean albo ... olsztyńskie Warmińskie Rewolucje.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
          ? [Gryfus], Portowiec
          darekd
          Porter Bałtycki,
          21% ekstr.
          7,7% alk.

Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
          Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
          Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...
          2025-01-10, 03:40
        • darekd
          Rampušák, Cofee Stout
          darekd
          Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
          W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.

Właściwie to stout imperialny...
          2025-07-12, 00:50
        • dadek
          Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
          dadek
          Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
          2024-10-14, 02:47
        • dadek
          Oborniki Śląskie, Grunwaldzka 25, Browar Zbrozło
          dadek
          Majowe szlajanie się po Dolnym Śląsku oczywiście obfitowało w wizyty w browarach już znanych, jak i dla mnie nowych. Z tym w Obornikach był pewien problem gdyż w "internetach" nie było żadnego kontaktu do właścicieli. Jechać "w ciemno" nie lubię, jednak przecież na...
          2021-06-21, 22:13
        • darekd
          Partizan, Imperial Stout v3
          darekd
          10% alk.

O tym londyńskim browarze pisał jak zwykle ciekawie Dreamer między innymi tu:

https://www.browar.biz/forum/showthr...light=Partizan

Mam z oceną tego piwa trochę problem. Wydaje mi się, że to była jednorazowa warka.
          ...
          2020-05-06, 00:44
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...