Kolor: Złoty, delikatnie zmętniony. [4.5] Piana: Niewielka i nietrwała, pozostawia dziurawy kożuch i pierścień. [2.5] Zapach: Dominuje wędzona kiełbasa z przyprawą do grilla, lekko fenolowy i cytrusowy. [4] Smak: Jak w aromacie, wędzona kiełbasa, przyprawowe, lekko pieprzne średnio-niska goryczka, nuty saisonowe są lekko przyćmione wędzonką, ale ogólnie to ok. [4] Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego, odpowiednie. [4.5] Opakowanie: Ładna grafika, pełen skład, czytelna tabelka z parametrami piwa. [5] Uwagi: Bardzo smaczne "kiełbasiane" piwo, trochę zdominowane przez wędzonkę, ale mi to nie przeszkadza.
Piłem wczoraj, miałem wrażenie, że wędzonka umiarkowana... Może za zimne było, choć do końca jakoś ten aromat mi się nie narzucał. Znaczy była ale taka ok, bez przesady. Jest tylko jedna warka tego piwa?
Kolor: Złoty zamglony. [4] Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5] Zapach: Torfowo-kablowa wędzonka z echem karmelu, enerdowskich kiełbasek też nie wyczuwam... [3.5] Smak: W smaku też bez wędlin. Wędzonka, ślad kwaskowy, lekka goryczka, apteka i torf. [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Nowy trend, ukazujący na etykiecie "target" piwa. Hipsteria w sezonie i poza nim. Się mi nie podoba więc. [3.5] Uwagi: Brody i wideł nie posiadam, więc piwo nie dla mnie.
Piwo dla znawców, z brodą i widłami. Albo dla masochistów...
Kolor: Kolor jasny złoty, mętny [4] Piana: Obfita, biała, drobno pęcherzykowa, szybko opada do delikatnego kożuszka, bardzo ładnie oblepia szkło. [4] Zapach: Zapach zgodnie z nazwą, kiełbasa krakowska przyprawiana, co jest charakterystyczne dla wędzonych słodów, całkowicie przykryty ziołowy zapach chmielu, ale po zamieszaniu piwa w szkle chmiel też pojawia się wyraźnie. przyprawy [4.5] Smak: W smaku jak w zapachu - kiełbasa, perfekcyjna kompozycja chmielenia i przypraw (myślę , że głownie pieprzu) powoduje , że goryczka, chociaż nie wielka, zaczyna się chmielowo ale z wyraźnym pieprznym finiszem. Do tego delikatna słodowość powoduje, że kompozycja jest spójna i naprawdę dobra. Piwo pijalne, alkohol zupełnie nie widoczny [5] Wysycenie: Wysycenie średnie, jak najbardziej odpoweidnie [5] Opakowanie: Wszystkie informacje na miejscu, ciekawa grafika i kolorystyka [5] Uwagi: Ciekawa kompzycja, nie mniej jednak nie każdemu może pasować. Zdecydowanei dla fanów wędzonki i saissonowych przypraw.
Piana skąpa szybko znika. Kolor jasne złoto zmętnione. Aromat wyraźna wędzonka szynkowa oraz lekko kwaskowy. Smak tutaj tez dominuje wędzonka ale wyraźne są też przyprawy pieprz, kolendra oraz spora goryczka. Piwu mimo ze nie jest puste brakuje trochę ciała, im bardziej się ogrzewa coraz ciężej je pic. Do wypicia, jedynie dobre.
Cześć.
Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.
Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
Aromat- chmielowy, początkowo owoce tropikalne, żywiczność i minimalnie cytrusy. Ale szybko przechodzi już tylko w owoce typu melon i mango, następnie...
Do tej pory nie było wątku, a tu już na mignęła druga warka.
Imperial Porter 9zł 0,33, 4 sztuki na Żabkę w składzie łuska kakao, chipsy dębowe-ale nie zdominowały, aframon=rajskie ziarna, przyzwoite parametry 26 i 10,5
Comment