BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
aromat: praktycznie brak... chyba tylko pies by coś wyczuł kolor: bursztynowy, klarowny piana: brak (piwo dostałem w szklaneczce degustacyjnej) nasycenie: niskie smak: Myślałem, że to jakieś amber ale, ale napisali że marcowe... Podobnie bezsmakowy jak Bokser Lager. No może lekko czuć w tle jakiś posmak. Karmelowy? Nie wiem. W każdym razie ja bym się wstydził coś takiego sprzedawać .
5/10
Kolor: ciemno-złocisty [4.5] Piana: biała, drobna, mierna, szybko opadła do obwódki wokół szkła [3] Zapach: przyjemny, owocowo-słodowy [3.5] Smak: dość pełne i treściwe, fajna lekka goryczka, owocowo-biszkoptowy posmak, cytrus bardziej pomarańczowy, finisz słodowo-goryczkowy, dobry balans [4] Wysycenie: odrobina za duże [4.5] Opakowanie: firmowe szkło i wafel jest czy pięknie [5] Uwagi: Jedno z lepszych piw jakie piłem w Psie
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-03-06, 20:41.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Sklep znajduje się na terenie Browaru Amber w Bielkówku, w pobliżu Gdańska. Bielkówko to malownicza miejscowość na Kaszubach, znana z tradycji piwowarskich i naturalnego krajobrazu. Browar Amber, założony w 1994 roku, jest jednym z pionierów piwowarstwa...
Zawartość alk. 6, 0%.
Barwa pełna żółć, lekko przymglona.
Piana słabiutka, szybko schodzi do obrączki, za to dość ładnie osadza się na szkle.
Wyscycenie niskie.
W zapachu dość słabo, głównie nuty owocowe.
W smaku na początku, co dość dziwne, goryczka,...
Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
Comment