Z&Z Wojkówka, [Karpaty Zdrój] Celestyna West Coast Pale Ale

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Petitpierre
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2014.01
    • 2628

Z&Z Wojkówka, [Karpaty Zdrój] Celestyna West Coast Pale Ale

Piwo jest już dostępne na Paderewskiego, wersja na razie lana, 6,5zł, poniżej etykietka (dla niewtajemniczonych na bohomazie jest pijalnia wód w Rymanowie-Zdroju)

Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

recenzja ad hoc, bo pite na polu, z butelki PET zaraz po nalaniu, takie czasy

Zapach mocno ziołowo-iglasty, czysty profil, b. ziołowy niż owocowy, takie samo jest w smaku, na finiszu jednak grejpfrut, goryczka lekka, ale kaskadowa, smaczne, bardzo lekkie, nie przypomina niczego z Wojkówki, dobre.

Wady-cena, bo za tę cenę można kupić coś lepszego, straszna tajemniczość i minimalna dostępność-Skybert nawet się nie pokwapił poinformować, że ma browar i prototypami nie częstował.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Petitpierre; 2016-01-15, 19:36.
    Mały porterek-przyjaciel nerek
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Z&Z Wojkówka, [Karpaty Zdrój] Celestyna West Coast Pal

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Duration, Sweeping Coast
      darekd
      Browar z hrabstwa Norfolk we wschodniej Anglii działa w budynku stodoły z XVI w. Założycielem jest Amerykanin z Karoliny Południowej wraz ze swoją partnerką z Londynu. Zafascynowani spokojem brytyjskiej prowincji ze swoim browarem wystartowali w 2019 r. Warzą zarówno style amerykańskie, jak...
      2025-10-02, 23:52
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Javox
      Amber, Po Godzinach - Session West Coast IPA
      Javox
      Session West Coast IPA
      Ekstrakt 12.2*, alko 5.3%

Piana - spora potem pełna warstwa.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony, blady żółty.
      Aromat - płatki owsiane na słodko. Potem cebula i czosnek.
      Smak - słodkawe, cytrusy na płatkach...
      2025-11-01, 08:55
    • darekd
      Oso, California West Coast IPA
      darekd
      Kraftowiec z Madrytu, założony przez dwóch Brytyjczyków, którzy początkowo warzyli domowo, potem kontraktowo, od 2024 warzą u siebie.

O browarze i ich pubie wspominał Pebejot:
      https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a/2335181-hisz...
      2025-08-16, 23:42
    • darekd
      DouGall’s [Amalti], West Coast IPA
      darekd
      Niełatwo było znaleźć pochodzenie tego piwa, bo Amalti to kontraktowiec z kastylijskiego Valladolid a na puszce widnieje jako producent Cervezas Artesanales de Cantabria z Liérganes w Knatabrii. Na ggogle mapsie pod tym adresem widnieje browar DouGall’s. Piwo jest bezglutenowe, a takich właśnie...
      2025-07-27, 00:33
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...