Zakupione na mazowieckiej prowincji w upalny dzień podczas wycieczki rowerowej.
Na szczęście było mocno schłodzone, więc posmak skunksa z zielonej butelki był do zniesienia.
Majaczy jakaś chmielowość, chociaż bardziej na etykiecie niż w środku, to piwo to taka gorsza wersja np. Chmielaka z Jagiełły.
Kosztowało nie więcej niż trzy złote, "Jako" tako smakuje
Stanowczo za duża piana, na dodatek przy otwieraniu piwo wylewało się.
W zapachu masło i trochę ziołowego chmielu. Skunksa nie było.
W smaku puste, niska pełnia, goryczka lekka aczkolwiek wyraźnie odczuwalna, ziołowa i trochę trawiasta.
Jak na taką cenę to jest OK, nawet przyjemnie mnie orzeźwiło po pracy.
Bardzo fajne piwko. Dobry posmak chmielu, niewielka warstewka piany została, przyjemny, chmielowy zapach, ładna złocista barwa. Kupione w Dino za 2,5zł. Cena też bardzo przyzwoita. Fajne, nie za mocne, do grilla, na lato, polecam. Ocena 4,5/6.
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Piwo kupiłem w puszce na stacji benzynowej w Zgorzelcu za 2,5zł. Parametry: alkohol 4,4%, ekstrakt 11,8%. Podany pełny skład. Piwo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Ładna, złota barwa, fajna piana z dobrym lacingiem. Zapach chmielowo-metaliczny. Smak bardzo przyjemny, rześki, czuć chmiel,...
Comment