Brofaktura, This is ... Mlecyk

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

Brofaktura, This is ... Mlecyk

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19308

Pite wczoraj na zlocie piwowarów urzekało rześkością i pijalnością. Mniszka nie poczułem, ale był to rasowy american wheat.

Comment

• DariuszSawicki
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2012.08
      • 2870

Ocena z ARTomatu

Kolor: Słomkowy, dosyć mętne, zbyt jasne. [3.5]
      Piana: Biała, niska, szybko opada, pęcherzyki grube, na plus że oblepia szkło. [3]
      Zapach: Bardzo świeży, owocowy i zbożowy, głównie słodkie tropiki, lekka nafta i duży powiew pola. [4.5]
      Smak: Treściwe, nie słodkie, goryczka średnia wyraźnie cytrusowa, a do tego sporo zboża jakbym kłosy rozgryzał. Na dodatek bardzo orzeźwia. [4.5]
      Wysycenie: Średnie, mogłoby być trochę wyższe. [3.5]
      Opakowanie: Kolorowa i letnia etykieta z czerwonym samochodem na pierwszym planie. Dokładny skład, kapsel firmowy. [4.5]
      Uwagi: Zdecydowanie mi posmakowało, świetne połączenie pszenicy i amerykańskiego chmielu. Piwo jest niepasteryzowane i niefiltrowane, termin do 21.03.2019. Dodam jeszcze, że nie przypominam sobie żebym pił kiedyś lepszej amerykańskiej pszenicy.

Moja ocena: [4.25]

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
        Brofaktura, Micro Hazy IPA
        e-prezes
        Po tym jak przedpremierowo wypiłem nanoIPA nakręciłem się na to piwo widząc je w sklepie. Tu 3,6% alk. czyli więcej niż w nanoIPA. W składzie płatki, słody żytni i owsiany, a do tego hoprate 12 g/l. W składzie też Amore Preta, Książęcy i Citra CRYO. Piwo jest hazy, "soczkowate"...
        2023-09-11, 16:51
      • e-prezes
        Brofaktura, Hoppy Grodzisz
        e-prezes
        Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
        2023-04-21, 14:39
      • e-prezes
        Brofaktura, Foreign Extra Stout
        e-prezes
        6% alk., butelka 0,5 w dość śmiesznej cenie w Topazie.

Ciężko się do tego piwa przyczepić, bo ma wszystko co lubię w ciemnych piwach - niższy alkohol niż w porterze, wytrawność ciemnych słodów, bez wyraźnej kwasowości i popiołowego absmaku, treściwość, która "foreigna"...
        2023-02-22, 21:02
      • e-prezes
        Brofaktura, Polish Hoppy Imperial Baltic Porter
        e-prezes
        Alk. 11,2% obj. Piwo we współpracy z Dzikim Wschodem i PolishHops, z użyciem eksperymentalnych i nowych odmian: EXP2/20, Vermelho i Zibi. Baling nie podany. Gustowna buteleczka 0,33. Wszystko ładnie się komponuje, łącznie z samoprzylepną banderolką firmową. Kapsel firmowy. Cena jak na sztosa...
        2023-02-14, 17:30
      • e-prezes
        Brofaktura, Double Black IPA
        e-prezes
        Istnieją różne wersje etykiet (różny ciąg nazw chmieli na froncie oraz ciąg alfanumeryczny pod nazwą piwa), więc może to inne różne warki. Była też wersja z polskimi chmielami tego piwa w kooperacji z Dzikim Wschodem, ale tamto to pewnie już inne piwo. U mnie taka jak na zdjęciu. Piwo...
        2023-02-03, 16:28
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...