BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Piany właściwie niet, no ale to BPA, niech będzie.... Kolor bursztynowy, zgadza się. Ale dalej...
Zapach znikomy, prawie żaden, smak: woda, słód, smak lekko podgazowanej wody lekko zatrącającej nawet koncerniakiem.
Może jestem zbyt surowy, ale irytują mnie kolejne wypusty nowych browarów, i zaufanie, że warto wysupłac grosz na coś ciekawego, co po raz kolejny okazuje się niewypałem.
Kolor: Bursztyn, nie idealnie ale bardzo kalrowny [4.5] Piana: Szaro-biała, drobna, krótka [3.5] Zapach: Owoce, w tym pomarańcze, tost, chleb żytni, karmel. Delikatny, kwiatowy powiew chmielu [3.5] Smak: Delikatna słodowość, trochę wody po płukaniu pomarańczy, tost. Goryczka niska [3.5] Wysycenie: Dolne stany średniego, ciut za mało [3.5] Opakowanie: Intrygująca etykieta z dwoma bunkrami na pierwszym planie. Jakaś aluzja do linii Maginota? Nazwa piwa to sugeruje [3.5] Uwagi: Za mocne akcenty tostowo-chlebowe. Poza tym niezłe, na trójkę z plusem, piwo codzienne... gdyby nie ta cena ca 7 zł za butelkę
Lubię ten styl więc poświęciłem mu zapewne 250% więcej czasu niż jakiemuś innemu
Niemniej cena wskazuje, że jest to przeciętniak choć moim zdaniem i tak zmiata ikonę stylu, Palm Speciale.
Zastanowiła mnie po prostu duża rozbieżność oceny. Piłem to piwo niedawno, jako drugie tego dnia, wydaje mi się, że byłem uważny... Szkoda, że nie zanotowałem daty.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Kolor: Piękny delikatnie zamglony bursztyn. [5] Piana: Kremowa, złożona ze średnich pęcherzyków, niska, nie znaczy szkła, zostawia mizerny kożuszek na finiszu. [2.5] Zapach: Agrest, pokrzywa po deszczu, trochę zboża i późniejszej mąki. [3] Smak: Kłos z pola, lekka cytrusowa goryczka, brak przypraw. Ogólnie puste, a nawet wodniste. [2] Wysycenie: Trochę za duże. [3] Opakowanie: Etykieta brzydka, wzór jakiś dziwny i podejrzany. Podany jest pełny skład, który akurat jest przyjemnie dla oka rozmieszczony. [3.5] Uwagi: Belgii niestety tu tyle co obecnie lodu na moim jeziorze, czyli praktycznie nic. To ja już wolę zwyczajne Leffe, przynajmniej tańsze...
Warka 15.06.2017.
Kolor: Bursztynowy, mętny. [4] Piana: Średnia, dość trwała, kożuszek zostaje do końca. [4] Zapach: Drożdżowy, zgniły, w tle dziwna roślinna nuta. [2.5] Smak: Opiekane, słodowe, drożdże, kwaskowa końcówka. Goryczka ledwo wyczuwalna, ziołowa, osiada na języku po przełknięciu. [3] Wysycenie: Niskie/bardzo niskie. [3.5] Opakowanie: Strasznie paździerzowa ta etykieta, nie mam nic przeciw bunkrom, ale eta wygląda jak rysowana w paint'cie. [2.5] Uwagi: Piwo z gatunku nijakie i niesmaczne... Pachnie niezbyt zachęcająco, smaku mało i nieciekawy.
Niezdara to miejscowość położona około 8 km na północ od Piekar Śląskich przy Lasach Liblinieckich, tuż koło sporego zalewu Kozłowa Góra utworzonego na Brynicy. Browarek zaczął działać w lipcu 2016, mieści się w środku miejscowości w części budynku dawnej piekarni GS.
Dzięki...
Comment