Browar Spółdzielczy, [Spółdzielczy] [Fabrica Rara] Skrótowe

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3656

    #1

    Browar Spółdzielczy, [Spółdzielczy] [Fabrica Rara] Skrótowe

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

    #2
    Właśnie je piję i próbuję się doszukać pozytywów, niestety bezskutecznie. Fabrica Rara ma już pozytywne doświadczenia z herbatą dodawaną do piwa, ale tu się moim zdaniem nie udało. Nie chodzi nawet o to, że smak herbaty jest mało wyrazisty-to akurat mogłaby być zaleta, bo herbata nie zdominowała piwa, a jest wyraźnie wyczuwalna. Po prostu piwo jest zbyt kwaskowe i to w nieprzyjemny dla mnie sposób - przywodzący na myśl skwaśnienie piwa spowodowane zepsuciem, a to jest akurat odczucie smakowe, którego nie cierpię i to nawet, jeżeli jest zamierzone przez piwowara (vide moje wrażenia odnośnie Kwasu Theta Pinty).

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9829

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Bursztynowy, lekko zamglony. [4]
      Piana: Kremowa, średniowysoka, średniotrwała, drobna. [4]
      Zapach: Zaskakujący, chyba waniliowy, dziwny... [3]
      Smak: Słodki, lekko owocowy, trochę jakby ciasteczko - czyżby to tu ukryła się ta herbata??? [3.5]
      Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego, chyba trochę za niskie. [3.5]
      Opakowanie: Goły pokal w Klubokawiarni KEN54 [3]
      Uwagi: Dziwne piwo, chyba nie będę powtarzał...

      Moja ocena: [3.375]

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • ART
        Łódź, al. Tadeusza Kościuszki 80/82, Pub Spółdzielczy
        ART
        20 kranów, z czego 19 piwnych a 5 z nich obsadzonych piwami z browaru Spółdzielczego. Jest przestronna sala z barem i współdzielony z kawiarnią obok zabudowany taras przed wejściem.

        Godziny otwarcia: codziennie od 15 do północy, a w pt. sob do 2:00.

        Jest też honorowana...
        2025-03-25, 16:32
      • pebejot
        Rumunia, Iași, Calea Chisinaului 132, Fabrica de bere Cearfisa
        pebejot
        Browar regionalny bez wyszynku Fabrica de bere Cearfisa został otwarty w 2017 w mieście Iași.
        Znajduje się na przedmieściach w zagłębiu przemysłowym, kilka kilometrów od centrum.
        Dojechać tam można tramwajem 5 lub 8 do przystanku Fabrica de Ulei (3 przystanki przed pętlą Tutora)....
        2023-03-13, 11:20
      • Prusak
        A Fábrica da Picaria, Loira
        Prusak
        Piwo z brewpubu w Porto, określone przez barmana jako pils. Doczytałem później na stronie, że na chmielu... Cascade.
        Kolor ciemnożółty, pełny.
        Piana stounkowo mało obfita, zostawia ślady na szkle.
        W zapachu bardzo mało się dzieje, a nie miałem w ten dzień kataru... Jak...
        2025-08-30, 18:19
      • Prusak
        Nortada [Fábrica De Cervejas Portuense], Nortada Vienna Lager
        Prusak
        A: 5, 2%, IBU: 22
        Barwa bladobrązowa. Piana niska, szybko opada do obrączki, zostawia wyraźne, warstwowe ślady na szkle.
        W zapachu trochę elementów opiekano-biszkoptowych i... masło.
        W smaku, niestety, nieco łodygowa goryczka i dziwna kwaskowatość zleżałego piwa.
        ...
        2025-08-30, 18:03
      • Prusak
        Nortada [Fábrica De Cervejas Portuense], Nortada Lager
        Prusak
        A: 5%, IBU: 18
        Barwa jasnożółta, o średniej skali intensywności.
        Piwo klarowne.
        Piana niska, szybko opadająca do obrączki, lekko kremowa, zostawia ślady na szkle.
        W zapachu niewiele, leciutki słód, świeżość mineralna, śladowe akcenty chmielowe.
        W smakiu wyraźna...
        2025-08-30, 17:58
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...