Kolor: Jasnozłoty, niemalże cytrynowy, opalizujący. [4] Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka i średniotrwała. [3.5] Zapach: Słód, owoce i delikatne zioła. [3.5] Smak: Pestkowo-łodygowa goryczka, lekko sfermentowane owoce tropikalne, daleki słód. [3.5] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Proste, dość eleganckie, w stylu browaru. Trochę słaba kolorystyka, taka piaskowożółta... [4] Uwagi: Nie jestem szczególnym fanem piw typu "sezą", ale czasem, na otwarcie sezonu, można otworzyć. I wypić... .
Kolor: Złoty, lekko opalizujące. [5] Piana: Średnio wysoka, drobnopęcherzykowa. Dość trwała, ładnie pozostająca na szkle. [4.5] Zapach: Przyjemny, charakterystyczny dla saison. Przede wszystkim owoce cytrusowe z nutami przypraw i ziół. W tle delikatna słodowość. [4.5] Smak: Delikatnie kwaskowate, orzeźwiające. Wyraźnie owocowo-przyprawowy smak z niezbyt dużą, ale nieco zalegającą goryczką. Pijalne jednak nie wodniste, płatki owsiane nadają piwu "ciała". [4.5] Wysycenie: Lekko podszczypujące, w sam raz. [5] Opakowanie: Na etykiecie krótka informacja dotycząca stylu saison. Nie do końca pełen skład, kapsel "golas". Etykieta ładna, ale przydało by się jej trochę więcej żywych kolorów. [3.5] Uwagi: Pijalne, smaczne, przyjemne w odbiorze piwo w "belgijskich klimatach", które sobie cenię. Termin przydatności do spożycia 28.03.2018.
Kolor: Złoty/sok jabłkowy, opalizujące. [4.5] Piana: Nie za wysoka, ale całkiem ładna i trwała. [4] Zapach: Bardzo zachęcający. Zgodny ze stylem, owocowo-przyprawowy z nutą słodową w tle. Bardzo "belgijski". [4.5] Smak: Jak w aromacie. Zaskakująco słodko. Jest i lekka goryczka. Dobre, gładkie. Bardzo łatwo się to pije. [4] Wysycenie: Odrobinę za niskie. [4] Opakowanie: Kolorystyka ok, kapsel firmowy, ale ten motyw graficzny i całokształt taki sobie. Informacji sporo, ale jaki chmiel nie wiadomo. [4] Uwagi: 30/01/2019.
Udane otwarcie sezonu. Dobre piwo.
Nie znalazłem wątku. Do 2022. Szynka, trochę dymu-ładnie. Kierunek wędliniarsko-masarski. Widoczny w smaku tussipect, dość oleiste. Taka solidna czwórka.
Comment