Kolor: Złoty, zamglony. [4] Piana: Biała, średniodrobna, wysoka i trwała. [4] Zapach: Słód i owoce z kontrującym tłem sosnowym. [4] Smak: Wytrawne, kwaskowate cytrusy i inne owoce tropikalne, sosnowa, intensywna goryczka. Konkretne smaki... [4] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Dziwny nieco motyw psa, "skrzyżowany" z amerykańską flagą. Nie bardzo nadanżam, ale psy generalnie lubię . Nie lubię za to dziecinnych wierszyków i pomarszczonego papieru. [3.5] Uwagi: Piwo smaczne, treściwe bardziej, niż wskazywałyby parametry.
A na ecie parametry "mocnejsze": 15* i 5,2%, niewiele, ale zawsze .
Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
Kolejny browar rzemieślniczy w Odessie, ulokowany jest w pobliżu innego - Kaczka. Ale trafić do niego jeśli się nie zna lokalizacji jest trudno.
Jak to bywa tam w tradycji, nie odnajdziemy żadnego śladu na zewnątrz że tam cos takiego się znajduję. Kiedy dotarłem na miejsce, dopiero...
Comment