Kolor: Bladozłoty, opalizujący. [3.5] Piana: Białą, wysoka, dość drobna i trwała. [4] Zapach: Lekki chmiel, niezobowiązujący... do niczego . [3] Smak: Ślad chlebowy, lekka chmielowa goryczka, minimalny słód. No i skradająca się... cienkość. [3.5] Wysycenie: Dość wysokie. [4] Opakowanie: Dość proste, dość charakterystyczne. Ale jakoś mi się nie podoba, sam nie wiem do końca, dlaczego... [3.5] Uwagi: Kolejne piwo light. Wypiłem, oceniłem. Bez przyjemności w zasadzie.
Ciekawa sprawa, browar ma kilka dziesiątek oraz lekkich piw w swojej ofercie, a tego nie ma na ich stronie.
Jest podobne nowe piwo - Brodská desítka. Też ekstra gorzka:
W imieniu organizatorów zapraszam wszystkich na drugą giełdę w Browarze Śląskim Alternatywa przy ul. Tylnej 17 w Rudzie Śląskiej. Giełda odbędzie się 4.07 od godziny 11.00 do 15.00 w ogrodzie browaru a w razie niepogody w pomieszczeniach restauracji. W czasie giełdy dostępne będzie jedzenie...
Pod tą nazwą świętochłowicki browar wypuścił chyba już jakieś piwo, ale w tym wypadku chodzi o:
piwo uwarzone według receptury Fabiana Wojciecha - zwycięscy konkursu "Warzymy z ReCraftem 2025" organizowanego we współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych oraz...
Comment