BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Bladożółty opalizujący w kierunku zieleni. Niezbyt zachęcający. [3] Piana: Biała, drobna, niewysoka i nietrwała. [3] Zapach: Niby herbata, cytrusy, ale mnie kojarzy się z czymś sfermentowanym/zepsutym. [2.5] Smak: Teraz wreszcie wyczuwalna trawa-żubrówka. Lekko mdlący, słodkawy smak dominuje, w tle lekkie cytrusy. Trochę mało piwa... [3] Wysycenie: Średniowysokie. [4] Opakowanie: Bączek, seledynowa eta, ubogie wzornictwo. [3.5] Uwagi: Kolejne już piwo ze wschodnich rubieży, inspirowane i dosmaczane słynnym białowieskim zielskiem . Nie jest to jednak smak piwny...
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-06-22, 14:33.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Restauracja w wyremontowanym i rozbudowanym o "nowoczesną stodołę" budynku dawnego browaru klasztornego reformatów. Historyczny obiekt z 1824 roku niestety nie mieści w sobie minibrowaru. Jest natomiast (co w Węgrowie niezwykłe) ciekawy wybór piw. A dlaczego ciekawy? Ponieważ z Książęcego...
Cześć, powoli przymierzam się do zakupu kociołka Royal catering. Ciężko znaleźć takie skompresowane informacje o tym kociołku. To co by mnie interesowało to:
1. Brać 30 czy 40l? Aktualnie robię warki 10l, może przerzucę się na 15 ale pewnie nic ponad to. Nie...
Urządzić mikrus na głównej plaży w Odessie, to świetny pomysł. Oczyma wyobraźni widać tłumy spragnionych plażowiczów przelewające się prze lokal. Rozmiar lokalu w takim razie też musi być odpowiedni no i oczywiście ceny, bo w takim miejscu...
Akurat w tym przypadku nie wszystko...
Comment