Kolor: Złoty zamglony. [4] Piana: Brudnobiała, wysoka, drobna, ale niezbyt trwała. [3.5] Zapach: Sosna lekka, owoce cytrusowe i ślad karmelu. [4] Smak: Goryczka, lekko tępa, w kierunku aptecznej, w tle cytrusy. [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: W serii, różowa, niestety .
W obecnej konfiguracji nazwa, niestety, kojarzy mi się (za przeproszeniem) z jednym z wicemarszałków sejmu . [3.5] Uwagi: Piwo całkiem niezłe, jak na swoją lekkość.
W aromacie najbardziej wyczuwalne CCC. Piwo jednokopytne, przeładowane IBU. Goryczka zalegająca, nieprzyjemna. Z summer nie zostało nic. Jedno można zmęczyć, ale drugie już nie bardzo. Jak się tak chmieli, to lepiej zrobić IIPA.
Strzał w stopę, hipisom ani Hipisowi też raczej nie podejdzie.
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Wahałem się długo, nie wiedząc, gdzie umieścić opis, bo Lechista ma dokładnie takie same parametry jak ich Szewc. (E: 11, 6. A: 4,5). Lechista, bo piwo uwarzone dla kibiców Lechii Gdańsk, więc tym bardziej wygląda to na klon istniejącej już marki. Jako że nie pamiętałem już swoich wrażeń...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i zbożowość....
Comment