Kolor: Złoty mętny. [4] Piana: Biała, bardzo drobna, dość wysoka i trwała. [4] Zapach: Zioła, stonowana sosna i jeszcze bardziej stonowane cytrusy. [4] Smak: Goryczka, z lekko stępiającym się finiszem, owoce, głównie cytrusowe, delikatne zioła. [3.5] Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4] Opakowanie: Srebrno-czarna eta, w klimatach wysokogórskich, może się podobać. Kapsel browaru. [4] Uwagi: Niezłe piwo, choć bez efektu YEB (ang. WOW!) .
Kolor: Złoty, lekko mętny [4] Piana: Średnio- i drobnopęcherzykowa, dość trwała [3.5] Zapach: Estrowo-cytrusowy z nutami tropikalnych owoców (mango, ananas) oraz chmielu [4] Smak: Lekki ale nie wodnisty, słodowo-owocowy z nutą karmelową i wyraźnie zaznaczoną krótką goryczką oraz akcentem żywiczno- chmielowym. [4] Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego [4] Opakowanie: Dość nietypowa dla tego browaru czarno-srebrna eta z kompletem informacji o piwie [4.5] Uwagi: Lekki minus za zbyt małą wytrawność i lekko karmelowy posmak, ale ogólnie bardzo dobre piwo, dla mnie nr.2 wśród wytworów Doktorków zaraz po Molly IPA.
Plus za sensowne stężenie alkoholu i znaczne walory orzeźwiające, sumaryczna ocena wydaje mi się lekko zaniżona.
Kolor: Żółty, bardzo mętne, wygląda jak nektar brzoskwiniowy. Może powinno bardziej odstać w pozycji pionowej... [3.5] Piana: Biała, średnia, utrzymuje się długo, a przy opadaniu tworzy ładny osad na szkle. [4] Zapach: Zdecydowanie słodkie tropiki, czyli mango, brzoskwinia i marakuja. Bardzo owocowe i przyjemne aromaty spod których ciężko coś innego wyczuć. [4] Smak: Mniej słodkie niż zapowiadał zapach, choć treściwości nie brakuje. Goryczka jest już cytrusowa, niezbyt długa i niezalegająca, ale wyraźnie zaznaczona. Nic ziołowego, czy kwiatów w opisie na etykiecie nie wyczułem, US pełną gębą. [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Inny kolor etykiety niż zazwyczaj, ale jak zazwyczaj pełny skład. [4] Uwagi: Dawno nie byłem w Lidlu i zdziwiłem się, że można tam kupić to piwo. Coraz lepsze mają tam piwa... Warka do 09.07.2018.
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
Aromat - po stronie słodów jest nugat, czekolada i lekko palone nuty, chmiel daje łagodne nuty żywiczne z odrobiną cytryny lub trawy cytrynowej
Piana - skąpa,...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo typu "firankowego".
Gaz - średni.
Barwa - jaśniejsze złoto.
Aromat - lekko metaliczne, słodowe i kukurydza.
Smak - lekko słodkawe, płona - gorzkawa zbożowość...
Cześć.
Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.
Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
Comment