Kolor: Herbaciany mętny. [4] Piana: Kremowa, niezbyt drobna, niewysoka i niezbyt trwała. [3] Zapach: Karmel z orzechowym powiewem. [3.5] Smak: Delikatna goryczka, orzechy, palony karmel i posmak owoców. [4] Wysycenie: Niezbyt wysokie. [4] Opakowanie: W stylu browaru, rycina starego Krakowa, nawet powiastka jest jakaś znośna. [4] Uwagi: Hm, w sumie nie wiem czemu, ale to piwo naprawdę mi smakuje.
Černilov to gmina w Czechach, w powiecie Hradec Králové i to tam w kwietniu 2022 roku został otwarty browar Gryf. Właścicielem i sladkiem zarazem jest sympatyczny, były piwowar domowy Robert Čáp.
Browar mieści się w byłym, przebudowanym garażu na prywatnej posesji, gdzie również...
Lokal nawiązujący do Krakena, nie Krakowa...
Oferuje "własne" piwo oraz kilka innych z mikrusów.
Własne, to nie warzone na miejscu, bo nie jest to browar jedynie kontraktowiec zamawiający piwo w innym browarze, nie udało mi się dowiedzieć gdzie konkretnie, jak się dowiem...
Niestety, mimo wielu zapytań do wegięrskich znajomych nikt nie potrafił mi powiedzieć gdzie to piwo jest warzone. Lokal Krak'n Town zamawia/warzy piwa wielu węgierskich mikrusach, tego nikt nie był w stanie rozpracować. W lokalu tez powiedzieli mi tylko, że w jakimś dość daleko położonym...
Comment