Kolor: Jasnozłoty, świetlisty, klarowny. [4] Piana: Biała, drobna, średniowysoka i... kompletnie nietrwała. [2.5] Zapach: Mokry karton, w tle jakieś nieciekawe powiewy owocowe. [2.5] Smak: Miłe zaskoczenie - słodowy, z fajnym chlebowym posmakiem, w tle lekka goryczka w stylu pestek grejpfruta. [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Prosta, klasyczna i charakterystyczna eta, szkoda, że browar jest TAJNY. [3.5] Uwagi: To nie jest piwo do hipsterskiego ciumkania i chlumkania, ale po zejściu z połonin z pewnością wypiłbym ze dwa albo i trzy...
Kolor: Jasnozłoty, klarowne. [4.5] Piana: Biała, grube pęcherzyki, za szybko opada. [2.5] Zapach: Siarka, mokry papier, stęchlizna, trochę fermentujących owoców. [2] Smak: Słodowy, trochę za ciężki, stęchlizna jak w zapachu, na plus wyczuwalna oprócz słodu goryczka, ziołowo-trawiasta. [3] Wysycenie: Średnie w stronę wysokiego. [4] Opakowanie: Bardzo prosta etykieta w starym stylu, ma to swój urok. [4] Uwagi: Wypiłem, bo matka będąc na wycieczce przywiozła mi to paskudztwo z Bieszczad. Termin do 02.03.2020.
Piwo jest słabe. Opakowanie proste i ładne. Alkohol 5%. Producent Jako sp. z.o.o. Wyprodukowano w Kokaninie. Zapach słodowo-kartonowy. Piana początkowo ambitna, opadła, ale kożuch mały został. Barwa złota, klarowna. Smak? Rozczarowanie. Trochę słodu i nic kompletnie tu się nie dzieje. Goryczki zero. Na opakowaniu mamy dumny napis "unikatowa receptura". Nie wiem na czym ten unikat ma polegać, bo piwo jest słabe, smakuje jak zwykły koncerniak i nic na pewno unikatowego tu nie ma. Piwo kupione w Dino za 3,99zł. Szkoda.
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Piwo kupiłem w puszce na stacji benzynowej w Zgorzelcu za 2,5zł. Parametry: alkohol 4,4%, ekstrakt 11,8%. Podany pełny skład. Piwo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Ładna, złota barwa, fajna piana z dobrym lacingiem. Zapach chmielowo-metaliczny. Smak bardzo przyjemny, rześki, czuć chmiel,...
Piwo warzone dla sieci marketów Rewe. Kupione w Görlitz za 35ct. Zawartość alkoholu 4%. Barwa złota. Piana gruba i obfita, największy atut. Musiałem kilka razy nalewać. Zapach słodowy, taki delikatny, mokry karton. Smak, no cóż, piwo jest wodniste, czuć trochę metalu i w tyle bardzo delikatną...
Lager z motywem filmowym.
Alko 4,1%
Chmiele: Challenger, Cascade.
Piana - tylko na początku potem nic.
Lacing - nic.
Barwa - blada słomka.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość potem mokry karton.
Smak - lekko słodkawe, zbożowość (potem zalatywało...
Comment