Prost, Nero

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Prost, Nero

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • grodek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2015.06
    • 527

Ocena z ARTomatu

Kolor: Ciemnobrązowy, lekko prześwitujący pod światło. [5]
    Piana: Jasnobeżowa, drobnopęcherzykowa, obfita. Bardzo trwała, do końca degustacji utrzymywał się gruby "kożuszek" piany. [5]
    Zapach: Przyjemny, wyraźnie owocowy (dojrzałe mango) z lekkimi cytrusami, aromatem żywicznym oraz odrobiną czekolady. [4.5]
    Smak: Średnio treściwe z wyraźną nutą cytrusową, żywiczną, uzupełnioną o dojrzałe owoce nadające wrażenie słodyczy. Całość uzupełniona o delikatnie czekoladowe posmaki z wyraźną, grapefruitową goryczką. Całość smaczna, bardzo pijalna. [4.5]
    Wysycenie: Średnie w kierunku niskiego, przez co piwo jest gładkie, aksamitne w odbiorze. [5]
    Opakowanie: Nie podoba mi się grafika etykiety, chociaż połączenie czerni i złota wygląda elegancko. Brak pełnego składu, kapsel firmowy. [3]
    Uwagi: Butelka o pojemności 0,5L kupiona w browarze. Termin do 11.03.2019. Bardzo smaczne piwo, z chęcią sięgnę po nie w przyszłości.

Moja ocena: [4.525]
    604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      ? [Hop Brook], Volatile
      darekd
      West Coast IPA,

Amerykańskie chmiele: HBC 1019, Cascade, Centennial. Idaho 7.
      HBC 1019 bardzo niedawno otrzymał komercyjną nazwę "Dolcita"

6,1 % alk.

Aromat - chmielowy z dominującą nutą słodszego mixu owoców tropikalnych, w tle minimalne...
      wczoraj, 21:10
    • darekd
      Zlatá kráva, 12 Plnotučná
      darekd
      Browar z miasteczka Nepomuk w kraju pilzneńskim warzy od 2018 r.
      Więcej tu:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ar-zlata-krava

Zabawna nazwa - skoro browar ma w nazwie krowę, to piwo jest jak mleko - "pełnotłuste".

12% ekstr.
      4,5% alk....
      2025-09-17, 22:00
    • darekd
      ? [Hop Brook], Seaside
      darekd
      Gdzie to warzą? W chorzowskim Redenie?

Opisane jak "Oceanic IPA", bo na chmielach z Nowej Zelandii - Pacifica, Motueka oraz Nelson Sauvin

5,8% alk.

Aromat - chmielowy, z kwaskowatymi owocami (ale nie cytrusy), w tle minimalna żywiczność i takaż słodowość...
      2025-09-10, 23:19
    • ART
      Chorwacja, Novigrad, Zidine ul. 10, Konoba Gatto Nero
      ART
      Śladami Wiedźmina trafiliśmy do Novigradu A nie, to nie ta bajka.

W ciemno zajrzeliśmy do tej restauracji, leżącej nieco na uboczu od głównych uliczek tego nadmorskiego miasteczka. Do wyśmienitej kuchni z owocami morza można tu też poza Ożujsko z wajchy napić się przynajmniej...
      2023-08-14, 20:47
    • dadek
      Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 00:42
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...