Kolor: Złoty, mocno zamglony. [4] Piana: Biała, dość drobna, średniowysoka i dość trwała. [3.5] Zapach: Na początku lekki, słodowo-zbożowy, za tym wątkiem pojawia się sosna z cytrusami. [3.5] Smak: Konkretna goryczka sosnowa, może trochę ziołowa. Ślad cytrusów i lekka oleistość. [3.5] Wysycenie: Dość wysokie, moim zdaniem na granicy dla takiego piwa. [4] Opakowanie: W stylu browaru, ta niezrozumiała dla mnie estetyka mi nie podchodzi. [3.5] Uwagi: Nieco przesadnie wytrawno-goryczkowe piwo, za mało w nim żyt(k)a...
19.06.2019 miałem okazję na zaproszenie Krzyśka i Mateusza Jachimczaków (czyli taty i syna) odwiedzić ich browar. Przybyłem do Podłęża do ich domu gdzie mieszkają z całą rodziną i razem udaliśmy się do odległego o jakieś 1200 m browaru. Byłem przekonany, że cały czas jesteśmy w...
Pod tą nazwą świętochłowicki browar wypuścił chyba już jakieś piwo, ale w tym wypadku chodzi o:
piwo uwarzone według receptury Fabiana Wojciecha - zwycięscy konkursu "Warzymy z ReCraftem 2025" organizowanego we współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych oraz...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Comment