Markowy, Wilczy Jar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Markowy, Wilczy Jar

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9812

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty nasycony, zamglony. [4]
    Piana: Biała, dość drobna, dość wysoka i trwała. [4]
    Zapach: No, tutaj sosna zarządza. W dalekim wycofaniu jeszcze lekki karmel, cytrusy... [4]
    Smak: Dość konkretny. Na początku sosnowo-chmielowy, w trakcie picia do głosu dochodzą posmaki słodowe i słodszych cytrusów. [4]
    Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
    Opakowanie: W stylu browaru, dla mnie jednak nieco zbyt mało zróżnicowane. [4]
    Uwagi: Piwo robi wrażenie nieco mocniejszych parametrów. Konkretne, wyraziste.

Moja ocena: [4]

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      Białowieża, Stoczek 16, Fanaberia
      Ahumba
      Chociaż Fanaberia znajduje się przy tej samej ulicy co Browar Przełom to dzieli ich ok 1,5 km. Jest blisko wejścia do Parku Narodowego oraz cerkwi. Sala dość sporo z ogródkiem od strony ulicy, w którym od słońca chronią parasole Browaru Markowego. Zresztą na 6 kranach jest tylko Markowe....
      2025-04-20, 11:44
    • dadek
      Hajnówka, Gajowa 1 a, Browar Markowy (nowy)
      dadek
      Od 10.08.2020 z zacną ekipą w postaci Promila i Docenta wybraliśmy się na kilka dni Podlasie, m.in. do Hajnówki. Można by powiedzieć - NARESZCIE! Bo niesamowicie sympatyczny człowiek jakim jest właściciel i piwowar browaru Markowego czyli Marek Dziubonos, zapraszał nas już wielokrotnie....
      2020-09-06, 02:16
    • Prusak
      Browar Markowy, Hajnowskie Jasne Pełne
      Prusak
      E: 12%
      A: 4, 6%
      Mam kłopot z tym piwem, bo parametry jego są takie same jak Polskiego Lagera z tego samego browaru (tam się sypnąłem wpisując 4, 8 alko, i nie mam już możliwości edytowania, ale było, tak jak tu 4, 6).
      Piłem bezpośrednio po Polskim Lagerze i na 99,9% jestem...
      2024-09-20, 19:15
    • Prusak
      Browar Markowy, Polski Lager
      Prusak
      E: 12 Blg
      A: 4, 8% obj.
      Chmielone Marynką i Lubelskim.
      Zaskakująco wysoka piana, i choć bo 2 - 3 minutach ipada, na powierzchni poza obrączką utrzymuje się kożuszek. Jesr lacing i to osadzanie się dość obfite.
      Barwa jasnożółta, przejrzysta.
      Nic nie wywąchałem,...
      2024-09-20, 17:02
    • dadek
      Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
      dadek
      Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
      2022-04-08, 02:05
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...