Wieżyca, Bursztynowe

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    #1

    Wieżyca, Bursztynowe

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • grodek
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2015.06
    • 527

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Piękny bursztyn z lekkim zmętnieniem. [4.5]
    Piana: Obfita, drobnopęcherzykowa o kolorze jasnobeżowym, trwała. [5]
    Zapach: Słód, delikatna owocowość, karmel i aromat ziołowo-chmielowy. [3.5]
    Smak: Treściwe w smaku, wyraźnie słodowe z nutą karmelu. Delikatna owocowość i słodycz skontrowana wyraźną goryczką. Piwo niepasteryzowane, niefiltrowane. Całość przypomina w smaku marcowe. [4]
    Wysycenie: Średnie, co w tym przypadku jest zaletą. [5]
    Opakowanie: Skromne, ale w sumie dość eleganckie. Graficznie spójne z etykietami z piw jasne oraz ciemne z tego browaru. Kapsel czarny golas, brak dokładnego składu. [3.5]
    Uwagi: Piwo z akcentem na słodowość. Smaczne, nie wyczułem jakiś wad, dobrze się pije. Butelka o pojemności 0,5L, termin do 08-03-2019. Kupione w browarze w Sobótce.

    Moja ocena: [3.975]
    604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9827

      #3
      Ocena z ARTomatu

      Kolor: Bursztyn nasycony, prawie klarowny. [4]
      Piana: Białokremowa, drobna, dość wysoka i trwała. [4]
      Zapach: Słodowy z karmelowym powiewem, ślad chyba owoców jakichś... [4]
      Smak: Łagodny, aksamitny wręcz, wyważony smak - z jednej strony słodowo-karmelowy, z drugiej strony goryczkowo-orzechowy. [4]
      Wysycenie: Średnie. [4]
      Opakowanie: Prosta eta, ale - tutaj też robi wrażenie bezpretensjonalne i sympatyczne... [4]
      Uwagi: Fajne, oldskulowe piwo. Przytargałem sobie z browaru .

      Moja ocena: [4]

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • pebejot
        Francja, Grenoble, Rue Bressieux 6, Brasserie Neptune
        pebejot
        Malutki browar restauracyjny w samym centrum Grenoble zlokalizowany przy wąskiej cichej uliczce.
        Pięknie urządzone wnętrze nawiązuje do jego nazwy, jest dużo ozdób morskich (sieci rybackie, ryby, modele statków).
        Niewielka instalacja stoi tuż obok baru.
        Najwięcej miejsc do...
        2025-09-20, 08:56
      • SupeR_PiwosZ
        Opolski, Opolskie Bursztynowe
        SupeR_PiwosZ
        https://browaropolski.pl/piwa/

        Piwo niefiltrowane, niepasteryzowane.

        Ekstr. 14% obj.
        Alk. 5,8% wag.

        Aromat - przyjemny biszkoptowo ziołowy.
        Piana - podobnie jak w przypadku pszenicy, szybka redukcja, koronka nieco większa,
        Barwa - ciemny bursztyn,...
        2021-04-10, 22:26
      • dadek
        Wisła, 1 maja 69 (stacja PKP Wisła Uzdrowisko), Browar Wisła
        dadek
        Najwyraźniej przez zawirowania na browar.biz tego browaru brak do tej pory w bazie choć otworzył się w czerwcu 2020. I chyba nikt z forumowiczów jeszcze się tu nie pojawił.
        Wraz z p-stulka, który wyczaił, że w ramach buntu przedsiębiorców restauracja jest otwarta dla gości, zawitaliśmy...
        2021-03-16, 02:21
      • Javox
        Wiper & True, Prism
        Javox
        West Coast Pilsner z alko 5.8%

        Chmiele: Loral, Mittelfruh, Idaho 7, Taiheke.

        Piana - więcej na początku potem grubsza puchata warstwa.
        Lacing - trochę było.
        Gaz - średni.
        Barwa - opalizujące, jasny pomarańczowy.
        Aromat - ciekawa egzotyka...
        2025-07-05, 17:03
      • Javox
        Cēsu Brūža Nefiltrētais
        Javox
        Piwo niefiltrowane z zawartością alko 5.4%
        Słody pilzneńskie i karmelowe,
        Chmiele Magnum, Saaz, Perle.

        Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
        Lacing - trochę było - ładne firanki.
        Gaz - średni.
        Barwa - zamglony pomarańczowy....
        2024-09-25, 14:48
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...