Kolor: Klarowne, niezbyt ciemne [4] Piana: Umiarkowana [3.5] Zapach: Zapach ubogi nawet na zwykłe IPA, a co dopiero na double... [1.5] Smak: Mocny smak chmielowy, piwo jak najbardziej pijalne aczkolwiek goryczka nie zbyt imponującą [3.5] Wysycenie: średnio mocne [4] Opakowanie: może być [3.5] Uwagi:
Kolor: złocisty, lekko zamglony [4] Piana: jasna z drobnych pęcherzyków, opadła z czasem do minimalnej warstwy. [4] Zapach: początkowo słodowy, po chwili do głosu dochodzą chmiele w nucie ziołowej i cytrusowo-owocowej. [3.5] Smak: słodko, momentami nawet lekko zaklejający karmel, biszkopt i trochę masła. Na szczęście jest kontra goryczkowa, ziołowo-grejpfrutowa. Alkohol całkiem zgrabnie ukryty. [3] Wysycenie: średnie [4.5] Opakowanie: Poprawne - ledwie [3.5] Uwagi: Piwo cierpi na przypadłość polskiego DIPA - masa słodowa przekracza próg tolerancji a chmiele za tym nie nadążają.
Kolor: Zamglony bursztynowy. [4] Piana: Kremowa, drobna, średniowysoka i trwała. [4] Zapach: Słaby cytrusowy, sosnowo-żywiczny. [3] Smak: Karmel, biszkopt, sosna, lekki alko. W tej kolejności. [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Żywa zieleń metaliczna, fejs tu fejs kolo w meloniku i kolo w pióropuszu... [4] Uwagi: Całkiem niezłe piwo z mocą, ja nie lubię zbyt ostrego chmielu, więc mi pasuje...
Kolor: Głębokie złoto, powoli wpadające w bursztyn. Równomiernie opalizujące. [5] Piana: Początkowo bardzo wysoka, drobno i sredniopecherzykowa, szybko opadła do krążka. [3.5] Zapach: Jest dość słodko od słodów, ale też słodko i ziołowo od chmielu. Aromat średnio lotny ale dość przyjemny. [4] Smak: Dość solidna podbudowa słodowa, na szczęście nie zakrywa chmielu. Jest on wyczuwalny w smaku w postaci słodkich białych owoców i grejpfrutowej goryczki na średnim poziomie. Całkiem dobry balans, choć goryczka nieco zalegająca. Alkohol w smaku niewyczuwalny, natomiast przejawia się w postaci lekkiego grzania w przełyku. [4] Wysycenie: Średnio - niskie, jak najbardziej pasuje. [5] Opakowanie: Widziałem lepsze w serii, na plus kolorystyka. [4] Uwagi: DATA: 21.11.2020 L1/3L
Przyjemna podwójna IPA, niczego nie urywa, natomiast w tej cenie (niecałe 6 złotych) jest to solidna pozycja.
Kolor: Bursztynowy . [4.5] Piana: Biała , średnia , głównie drobne oczka i występujący lacing . [4] Zapach: Głównie cytrusy . [4] Smak: Cytrusy , grejpfrut dominuje z średnią goryczką i niewyczuwalnym alkoholem . [4.5] Wysycenie: Góra średnie . [4] Opakowanie: Dość ładne , pełny skład i kapsel firmowy . [4] Uwagi: Na zimny wieczór jak znalazł .
Kiedyś był Saison na Madagaskar (niestety parametrów nie pamiętam), ale po lekturze tamtego wątku: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-na-madagaskar
wiem, że był z dodatkiem przypraw: aframonu madagaskarskiego, skórki bergamotki, pomarańczy...
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...
Double West Coast IPA z alko 7.5%
Chmiele: Citra, Azacca, Idaho 7, Książęcy.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, blady pomarańczowy, jaśniejszy.
Aromat - mix... cytrusy około pomaranczowe...
Istnieją różne wersje etykiet (różny ciąg nazw chmieli na froncie oraz ciąg alfanumeryczny pod nazwą piwa), więc może to inne różne warki. Była też wersja z polskimi chmielami tego piwa w kooperacji z Dzikim Wschodem, ale tamto to pewnie już inne piwo. U mnie taka jak na zdjęciu. Piwo...
Comment