Popiel, Pan Paweł

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

    #1

    Popiel, Pan Paweł

    Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: bursztyn z pomarańczowym refleksem [4.5]
    Piana: ecru, drobna, zwarta, opada powoli, do końca jest na piwie [4]
    Zapach: lekki, miły, słodowo-owocowy [3.5]
    Smak: pełne, treściwe, fajna lekka goryczka, owocowo-słodowy posmak w tle, lekkie brzoskwiniowe posmaki, delikatny cytrus gdzieś daleko w tle, momentami zbyt mocno słodkawy posmak słodowy, całość bardzo dobrze zbalansowana [4.5]
    Wysycenie: bez zarzutu [5]
    Opakowanie: gładki kapsel, dość ciekawa etykieta ale pomarszczona [3.5]
    Uwagi: Smaczny klasyk wypity z przyjemnością

    Moja ocena: [4.075]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-05-23, 19:35.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13324

      #3
      Aromat - słodowy z tonami kartonu (piwo blisko terminu)
      Piana - wysoka, dość trwała z kożuszkiem, zostaje trochę na szkle
      Barwa - bursztyn/ciemne złoto, zmętniona
      Wysycenie - średnie, musujące
      Smak - słodowy, nieco hernatnikowy, bez nadmiernej słodyczy, troszkę mineralnej goryczy, która jest bardzo delikatna, ale dłuższa
      Treściwość - pełne, jak na marcowe mogłoby być nieco treściwsze

      Dobre, trzyma się stylu. Pije się dobrze.

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 13324

        #4
        Z bardziej widocznym Panem Pawłem:
        Attached Files

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • darekd
          Pinta, Right Now Red IPA
          darekd
          Seria "Craft"

          Ekstr. 15%
          Alk. 6,5%

          Chmiele: Columbus, Citra, Amarillo

          Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
          2025-10-13, 23:25
        • darekd
          Splávek, 12 Světlý ležák
          darekd
          Browar Choceň znajduje się w kraju pardubickim.
          Więcej na jego temat tu:

          https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-splavek

          12% ekstr.
          5% alk.
          32 IBU

          Chmiele...
          2025-09-11, 23:38
        • darekd
          Błonie [Inne Beczki], Bread&Butter
          darekd
          Marcowe, 14% ekstr., 6% alk.

          Aromat - słodowy z delikatnym chlebem, łagodnym karmelem i lekkim kwaskiem, trochę chmielu w tle (masełka nie wyczułem)
          Piana - wysoka, dość trwała, dłuższy kożuszek
          Barwa - ciemne złoto wpada w bursztyn
          Wysycenie - średnie, musujące...
          2025-04-10, 22:21
        • darekd
          Loncium, Austrian Amber
          darekd
          Browar rzemieślniczy z Karyntii. Piwo BIO

          12,7% ekstr.
          5,5% alk.
          22 IBU

          Chmiele: Perle, Spalter Select, Saaz

          Na butelce z tego co pamiętam wspomnieli, że to vienna lager, ale na stronie:

          https://loncium.at/show_content.php?sid=45
          ...
          2025-03-22, 22:57
        • darekd
          Flensburger, Strand-Lager
          darekd
          Byłoby miło wyobrazić sobie, że są letnie wakacje nad zachodnią częścią Bałtyku i w okolicach Flensburga (land Szlezwik-Holsztyn zwany przez miejscowych Schleswig-Holstein) i popijać sobie na plaży nowość ze znanego browaru z tego miasta. Tą nowością jest Strand-Lager (Lager Plażowy)....
          2025-01-18, 23:56
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...