Kolor: ciemno-złocisty z dodatkiem bursztynu [5] Piana: ecru, kremowa, gęsta i zwarta, to co nalano prawie zostało do końca [4.5] Zapach: lekki i miły, chlebkowo-owocowo-słodowy [3.5] Smak: pełne, treściwe, goryczka lekka, umiarkowana ale świeżutki posmak chmielu jest wyraźny, lekki wytrawny owocowy(cierpka śliwka) posmak i solidna baza słodowa na finiszu, świetnie zbalansowane smaki [4.5] Wysycenie: odrobinkę za duże [4.5] Opakowanie: firmowe szkło [5] Uwagi: Bardzo dobry klasyk
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-09-08, 19:51.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Hm, kolorek brudnociemnożółty wpadający w lekko opalizujacy jasny brąz. Piwo lekko mętne.
Piana po nalaniu gęsta, opada dość szybko, osadza się na szkle.
Zapach: i tu mam problem, bo spod lekkiej owocowości wyczuć można lekką kapuściano-kwaśną woń. Nie uderza gwałtownie, ale jednak jest.
W smaku też czuć lekki kwasek, a po chwili ładną goryczkę.
Zero nut biszkoptowych, ciasteczkowych, zamiast tego z goryczką rywalizuje ta lekko kwaśna nuta. Fakt, że w miarę picia przestaje tak przeszkadzać, ale przy każdym łyku najpierw to ją czuć.
Coś poszło nie tak w tym "lagerze wiedeńskim". W porównaniu z dawną "Odsieczą wiedeńską" z Pinty dość słabo.
Warka do 25.12. 2020? Data roczna zamazana, więc może to być 2019.
Kolor: lekko mętny bursztyn [4] Piana: ecru dość szybko opadająca,bardzo cienki dywanik na końcu [3.5] Zapach: wybitnie owocowy,mało akcentów chmielowych [3.5] Smak: orzeźwiający z mała nutą goryczki,w oddali małe dodatki słodów palonych,z każdym łykiem smakuje coraz lepiej [4] Wysycenie: prawidłowe [4.5] Opakowanie: niebieskawa etykieta,firmowy kapsel [4] Uwagi: Piwo z datą 25.08.2020
Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
Nie wiem od kiedy jest obecny na rynku, bo dopiero dziś dojrzałem w lodówce sklepowej. Ale w sumie już dawno jest takie (nie to) piwo w jednej z sieci sklepów pod marką własną.
Skład: słód jasny pilzeński, monachijski i barwiący. Na etykiecie piszą, że to schwarzbier. 10,5...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Kolejne wspomnienie z wakacji 2020.
Wracając z Chorwacji postanowiliśmy zajrzeć na jeden dzień (20.08.2020) do Ljubljany. Nasz pociąg Rijeka - Praha odjeżdżał o 21.20 więc było dużo czasu. Kolegów, którzy byli tu po raz pierwszy, oprowadziliśmy po najciekawszych miejscach miasta,...
Comment