Kolor: Ciemnobursztynowy, lekko zamglony. [4] Piana: Brudnobiała, dość drobna, znika minutę po nalaniu zostawiając mało estetyczną plamę... [2.5] Zapach: Wyczuwalny miód, wychyla się spoza typowych nut słodowo-lagerowych. Miód nie oblepia nozdrzy nachalnie, to dobrze. [4] Smak: W smaku więcej miodu, minimalny posmak kwasku, jakby pomarańcze. Miód owocowy, bardzo smaczny, ale znowu - nieprzesadnie słodki. Tego oczekuję od piw miodowych. [4] Wysycenie: Dość wysokie, nie pozwala na atak słodyczy... [4] Opakowanie: Roześmiany brodacz na tle górskich szczytów (to chyba nie Jura...?). Obok leci klika pszczół, zaraz wlecą mu do paszczy (mam nadzieję ). [4] Uwagi: Drwal to chłop na schwał, piwo ma 6,8%. Smaczne piwo z posmakiem miodowym, ja czasem lubię takie wypić...
Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...
Dzień Państwu,
jestem pszczelarzem (www.miodywilenskich.pl do weryfikacji )i na przestrzeni kilku ostatni lat nagromadziło mi się miód który, pozostał mi po miodobraniach lub rozlewach miodu do słoików.
Z racji tego że mam go jakieś 12 hoboków (30L/szt) i wszystkiego...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment