Kolor: Bursztynowy zmętniony. [4] Piana: Kremowa, bardzo drobna, średniowysoka i trwała. [4] Zapach: Ciasteczko, owoce, karmel, tło sosnowe. [4] Smak: Delikatny karmel, goryczka - i orzechowa, i sosnowa. Posmak owoców. [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Cóż, nie wiem, jakie specyfiki przyjmował projektant etykiety... ale z pewnością nie było to piwo . [3] Uwagi: Na etykiecie widnieje styl Rye IPA Session...
Kolor: Bursztynowy zmętniony. [4] Piana: Kremowa, bardzo drobna, średniowysoka i trwała. [4] Zapach: Ciasteczko, owoce, karmel, tło sosnowe. [4] Smak: Delikatny karmel, goryczka - i orzechowa, i sosnowa. Posmak owoców. [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Cóż, nie wiem, jakie specyfiki przyjmował projektant etykiety... ale z pewnością nie było to piwo . [3] Uwagi: Na etykiecie widnieje styl Rye IPA Session...
Cido Grupa związana z Royal Unibrew, nie wiem czy warzą piwa w tym samym miejscu co kiedyś. W każdym razie na ecie jako producent występuje Cido Grupa.
Ekstr. 12,25%
5,8% alk.
Aromat - karmel, nieco zleżałych owoców, chmielu w aromacie nie wyczułem...
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni
Barwa - złoto głębsze.
Aromat - lekko karmel. Słodkawe zboże.
Smak - słodkawo karmelowy słód, potem już tego tak nie czuć....
Pod tą nazwą świętochłowicki browar wypuścił chyba już jakieś piwo, ale w tym wypadku chodzi o:
piwo uwarzone według receptury Fabiana Wojciecha - zwycięscy konkursu "Warzymy z ReCraftem 2025" organizowanego we współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych oraz...
Comment