7 baniek ludności i tylko kilka osób pije brackie :]
Większość ludzi pija tysko lecho zubry , a największą popularnością cieszy się tatra za 1.70 ;D
Jak wchodzę do sklepu to tyskie całymi skrzynkami biorą , a czasem gadam komuś "kup se brackie " to zawsze słyszę że "nie ma to jak zimny leszek " I zazwyczaj jest tak , że żadne argumenty nic nie dają...ludzie są już tak wychowani przez reklamy w TV i nic tego nie zmieni .
Często też spotykam się z taką sytuacją jak to grupka ludzi z Lechem w ręku patrzy z pogardą na tych pijących Tatrę No bo przecież mają lecha w zielonej butelce za 3 zł czy to puszcze z "fajnym uchwytem " .
Wypilem dzis butelke Brackigo, ktore stalo w lodowce od wakacji i bylo juz kilka dni po dacie przydatnosci. Zawsze bylem fanem tego piwa i tym razem tez mnie nie zawiodlo. Solidna goryczka i przyjemny aromat chmielowy; pelne w smaku. Tak zapamietalem smak dobrego piwa w Polsce cwierc wieku temu.
Brackie ostatnimi czasy stało się dla mnie piwem powszednim. Piwo zaskakuje swoim bogatym smakiem. Metaliczność została zminimalizowana prawie do poziomu "0".
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Brackie ostatnimi czasy stało się dla mnie piwem powszednim. Piwo zaskakuje swoim bogatym smakiem. Metaliczność została zminimalizowana prawie do poziomu "0".
Masz rację i niestety, wg mnie, nie jest to argument in plus dla tego piwa. Owszem, zdarzały się partie wręcz "niepijalne" (jakieś 4-5 lat temu, za czasów bytności w Carrefourze), ale mimo wszystko lekka metaliczność i intensywna goryczka zawsze były znakiem rozpoznawczym Brackiego.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Która warka? Bo piłem miesiąc temu i metalu było aż naddto
www.120ibu.pl - tak sobie nieprofesjonalnie piszę....
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - pod bardzo mocne światło małe refleksy rubinowe.
Aromat - ciemne susze owocowe.
Smak - przyjemne posmaki porterowe, słodkawe motywy...
Parametry piwa: Ekstrakt 13%, alkohol 5,6%. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Barwa bursztynowa. Zapach słodowy. Piana ambitna, lacing do końca. Smak - no właśnie. Piwo mnie zawiodło. Mowa jest na etykiecie o mocnym chmieleniu. Tego nie czuć. Piwo na początku pustawe, potem...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony bursztyn.
Aromat - zioła i cięższe cytrusy.
Smak - dość...
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Aromat - dość płaska bananowość. Banan z ciasta bananowego.
Smak -...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - ładne firanki.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - chmiel ziołowy.
Smak - słodkawe, słodowe z fajnym chmielem i dopasowaną goryczką
Comment