Chyba żartujesz...
Duża część goryczki w piwach ciemnych pochodzi właśnie od słodu lub np. palonego jęczmienia.
Co do Żywego - może nie jest ono gorzkie, ale na pewno nie jest też słodkie. Ja bym je określił jako kwaśnawo - wytrawne. Jest też spore prawdopodobieństwo, że po prostu trafiłeś na inną smakowo warkę. Trzeba przecież brać pod uwagę, iż to piwo jest "żywe"
pzdr

Duża część goryczki w piwach ciemnych pochodzi właśnie od słodu lub np. palonego jęczmienia.
Co do Żywego - może nie jest ono gorzkie, ale na pewno nie jest też słodkie. Ja bym je określił jako kwaśnawo - wytrawne. Jest też spore prawdopodobieństwo, że po prostu trafiłeś na inną smakowo warkę. Trzeba przecież brać pod uwagę, iż to piwo jest "żywe"

pzdr
, a po drugie nie do końca oddaje o czym ma ten Twój wątek być. Ale tematu nikt Ci nie usunie, możesz w nim do woli dyskutować, o wyższości piw mocno goryczkowych, nad słodkimi. Podpowiem Ci jeszcze, że taki temat powinieneś założyć w dziale Piwo - Ogólne. 
Comment