Piwo jasne "Zielone" Premium, zawartość alkoholu 5,7 %. Butelka bezzwrotna, cena 2,10 zł. Wyprodukowane przez BWM Jurand dla PGH. Kapsel gładki. Ekstraktu nie podano. Wrażenia organoleptyczne ze zrozumiałych względów wieczorem.
Jurand, Zielone (PGH)
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Raz kozie śmierć, jeszcze przed zmrokiem a ja już z piwem.
Nalane z ładną pianką, nawet udała się niewielka koronka, kolor biały, bąbelki drobne, opadła do cieniutkiej warstewki. Nagazowanie raczej słabe, pojedyncze bąbelki. Kolor - chyba jak zawsze przy ocenach powinienem milczeć (dalton, dalton!!) - wskazuje na 12, na pewno nie słomkowy. Zapach słodowy, nie czułem chmielu. W smaku przeważa słód, na języku czuć lekką goryczkę. Czy polecać? - spróbować.
Nie jest to dla mnie fajerwerk, ale też nie piwo którego nie można powtórzyć.fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Related Topics
Collapse
-
Ekstrakt 11.5*, alko 4.7%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - jasne złoto.
Gaz - średni.
Aromat - zbożowość gorzkawa, nieco piwniczna.
Smak - słodkawe, zbożowość piwniczna. Lekka goryczka potem było...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Alk. 5,6. Rozlane 01.12, przydatność 3 dni. Pozyskane przez sklep Maxurskiej Manufaktury, przyjechało kurierem.
piwo Jurand przez lata było symbolem wakacyjnych wypraw, pite z beczki w warszawskim Hubertusie umilało spotkania sekcji warszawskiej. Tak kiedys istniała sekcja i spotkania, ciekawe...-
Channel: Piwo - konkretnie
2021-12-02, 19:02 -
-
Część
Może ktoś będzie zainteresowany
Mazurska Manufaktura Alkoholi, rodzinna firma z siedzibą w zabytkowym browarze w Szczytnie, rozpoczyna produkcję legendarnego piwa Jurand. To kolejna niespodzianka Spółki, realizowana w ramach akcji crowdfundingowej, mającej...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
-
Trzeci browar Masywu Ślęży. Znajduje się w centrum wsi Sulistrowiczki,
która jest dość dobrze skomunikowana transportem autobusowym z
Wrocławiem. Ciekawą opcją jest wycieczka górska z Sobótki i browaru
Wieżyca przez szczyt Ślęży (w schronisku na górze dostępne...-
Channel: Dolnośląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.