kampania reklamowa zapewne za niedługo uderzy
Lech, 10,5
Collapse
X
-
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.Comment
-
Najdziwniejsze w tym piwie jest to że oficjalnie nie istnieje... Na stronie KP nie ma o nim ani słowa w google też ciężko cokolwiek wyszukać... Może ktoś widział je w butelce? Albo w ogóle widział je w okolicach Sosnowca/Katowic?
Nie rozumiem tej polityki, reaktywować piwo i pozostawić je samemu sobie, bez reklamy, bez jakichkolwiek informacji na stronie producenta...
Otrzymałem informację z Kompanii Piwowarskiej:
"Marka 10,5 jest wprowadzana w limitowanej dystrybucji do ok. 10% najlepszych sklepów."Comment
-
Powinna być dystrybuowana do 10,5 procent najlepszych sklepów.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Piwo jest kierowane do wąskiej grupy klientów – dawnych studentów pijących to piwo, którzy teraz kupują odwiedzają specjalistyczne sklepy z piwem i kupują świadomie piwa z wyższej półki, jak zobaczą 10,5 z sentymentu je kupią, cena 2,99 zł (taka chyba tu padła) ich nie odstraszy.
Samo piwo może być nawet marnej jakości, ale to się nie liczy, liczy się sentyment … i z tego powodu nawet ja je kupię, piwowar domowy, co bardzo rzadko kupuję piwo w sklepie ...Comment
-
No nie wiem. Gość odwiedzający sklepy specjalistyczne ma już pewne pojęcie o tym co pije i nawet jeśli kupi z sentymentu (ja też i owszem kupię), to raczej co widać po pierwszych opiniach na tym zakończy się jego tęsknota za tym piwem. Tak więc to chyba nie koniecznie ten target.Piwo jest kierowane do wąskiej grupy klientów – dawnych studentów pijących to piwo, którzy teraz kupują odwiedzają specjalistyczne sklepy z piwem i kupują świadomie piwa z wyższej półki, jak zobaczą 10,5 z sentymentu je kupią, cena 2,99 zł (taka chyba tu padła) ich nie odstraszy.
Samo piwo może być nawet marnej jakości, ale to się nie liczy, liczy się sentyment … i z tego powodu nawet ja je kupię, piwowar domowy, co bardzo rzadko kupuję piwo w sklepie ...Comment
-
I o to chodzi, to nie ma być ciągła sprzedaż, wypuścili małą partię, którą się sprzeda, bo pijący to piwo kiedyś kupią teraz na spróbowanie i to wystarczy, o to chodzi.No nie wiem. Gość odwiedzający sklepy specjalistyczne ma już pewne pojęcie o tym co pije i nawet jeśli kupi z sentymentu (ja też i owszem kupię), to raczej co widać po pierwszych opiniach na tym zakończy się jego tęsknota za tym piwem. Tak więc to chyba nie koniecznie ten target.Ostatnia zmiana dokonana przez Gość; 2013-07-15, 13:05.Comment
-
Comment
-
No dobrze, my tu gadu-gadu, ale czy ktoś widział już to piwo na półce w sklepie? Jeśli tak, to w jakim (sieciówka? osiedlowy?)?Comment
-
Opinie już są więc, w jakiś sklepach też muszą leżeć
Comment
-
Gość odwiedzający takie sklepy nie zastanie tam 10,5. Widziałeś wcześniejszy post z wypowiedzią przedstawiciela KP - piwo trafi do 10% najlepszych sklepów. Najlepszych, czyli zapewne takich co mają przynajmniej po trzy lodówki Kompanii. I najlepiej jak są to jedyne lodówki
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025Comment