Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Perła, Goolman Gold
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor złocisty. [4]
Piana: Piana niska i nietrwała. [3]
Zapach: Zapach słodowy ze stęchłym akcentem. [3]
Smak: Smak to nieco słodowej słodyczy, umiarkowana goryczka oraz podobnie jak w wypadku zapachu jakieś stęchłe posmaki. [2.5]
Wysycenie: Nasycenie poniżej normy. [3]
Opakowanie: A mi się nie podobają białe butelki. W tym wypadku kształt, jak i barwa opakowania sugerują coś innego, niż dostajemy. [4]
Uwagi: Nabyte w Białymstoku, choć do dostania także i u mnie. Ale raczej się już nie skuszę.
Moja ocena: [2.9]Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibiPerła powinna się zdecydować: albo wyrób z górnej półki albo groszowe oszczędności. Przecież wersja eksportowa do USA i pierwsze partie krajowe miały całkiem fajny oryginalny kapsel: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=4737
Pozdrawiam,Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2006-02-06, 18:40.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
Niespełna tydzień temu kupowałem G. Gold w rzeszowskim Intermarche i miało firmowy kapsel. Chociaż w jakimś hiperze (nie pamiętam dokładnie jakim) widziałem już z "łysym". Trudno określić, czy rzeczywiście na polski rynek trafiają wyłącznie partie z białym kapslem, czy też są dystrybuowane na chybił-trafił.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnożółty, typowy dla piw w przeźroczystych butelkach. Pasuje do kolorystyki etykiet. [3]
Piana: Średnioziarnista. Po nalaniu gęsta czapa, po chwili zostaje jedynie cienka warstwa. [3.5]
Zapach: Na początku wyraźnie chmielowy, z czasem jednak zanikający. A szkoda. [3.5]
Smak: Jak na 6% piwo jest zbyt cienkie. Wyczuwalna jest miła, lekka goryczka ale żadnych specjalnie zaskakujących odczuć smakowych w tym piwie nie ma. Przeciętnie poprawne. [3.5]
Wysycenie: Dla mnie trochę zbyt małe. [4]
Opakowanie: Najmocniejszy punkt tego piwa. Chyba tylko dlatego warto je kupić. Ekstrawagancka, przeźroczysta butelka 0,3. Złote etykiety doskonale współgrają z kolorem piwa. Zaskakują obustronne etykiety znane z wyrobów spirytusowych wyższej klasy. Jednym słowem wyjątek na skalę krajową. [5]
Uwagi: Piwo wyróżnia się wyjątkowym opakowaniem, smakiem juz niekoniecznie niestety...
Moja ocena: [3.575]Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemnozłoty [5]
Piana: jak na polskie warunki znakomita - duża, trwała, z długo zostającym dużym kożuchem [4.5]
Zapach: średnio intensywny, chmielowy i nic poza tym [3.5]
Smak: pierwszy łyk niepokojąco metaliczny ale w następnych to dziwne wrażenie na szczęście znika, mocna wyraźna dobra goryczka - duży plus, ocena by była jeszcze wyższa jakby było jakieś zrównoważenie słodowe [3.5]
Wysycenie: umiarkowane [4.5]
Opakowanie: dla mnie za bardzo trendy-dżezypodobnie jak nazwa, duży minus za brak podania ekstraktu [2.5]
Uwagi: Kupione w Łodzi na Pomorskiej, but. 0.33 l, cena 1.90 zł
Moja ocena: [3.675]Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Piękny złocisty. Klarowne [5]
Piana: Początkowo trwała, gęsta. Jednak w moim przypadku szybko opada. Pozostawia ślady na ściankach. Pozostaje pierścień do okoła szklanicy. [3.5]
Zapach: Bardzo wyraźny mocno chmielony. [5]
Smak: Przyjemny mocno goryczkowy. Idealnie rozpływa się w ustach pozostawiając po sobie znakomity chmielowy posmak. Cały czas ma sie nie odpartą chęć sięgnięcia po kolejnego łyka. [4.5]
Wysycenie: Nieco za duże. Wpływa na smak i delikatnie sczypie w język. [3.5]
Opakowanie: Ogólnie bomba. Musiałem jednak odjąc jeden punkt za to iż teraz zamiast firmowych kapsli pojawiają się golasy. [4]
Uwagi: Mam takie wrażenie jakby była to zwykła Perła Chmielowa tylko że w przezroczystej butli zamiast zielonej.
Moja ocena: [4.525]Ostatnia zmiana dokonana przez zAjkA; 2006-02-27, 22:29.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzuComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor może i bardzo ładny, klarowny ale w piwie o takich parametrach raczej za jasny i trochę nieodpowiedni. [3]
Piana: Piana początkowo bardzo obfita biała, drobniutka i całkiem trwała. [4]
Zapach: Bardzo przyjemny. Mocny chmiel. [4.5]
Smak: Już dawno nie piłem tak dobrego polskiego piwa. Nie ma co prawda jakiegoś bogatego smaku, ale jest to co najbardziej w jasnym piwie cenię: mocny chmielowo goryczkowy smak. Mimo 6% piwo nie jest słodkie. Alkoholu bezpośrednio się nie wyczówa, ale czuć, że ma te procenty. Goryczkowy posmak długo tryma się w ustach. [4.5]
Wysycenie: Dla mnie odpowiednie, mocne. Pod koniec natomiast ciut brakuje. Szybko się rozgazowuje. [4]
Opakowanie: Ciekawe, oryginalne, (nie licząć piw typu Buddy's) po raz pierwszy butelka z przeźroczystego białego szkła. Całość ciut nawiązuje do opakowań brandy (Stock), ładne w sumie. Minusy to goły kapsel i brak ekstraktu. [4]
Uwagi: Panowie z wielkiej trójki powinni wziąść korepetycje u Lubelskich piwowarów.
Moja ocena: [4.325]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnożółty, choć nie aż tak jasny jak Żywiec. [4]
Piana: tworzy się na początku po nalaniu, błyskawicznie opada i tyle ją widziałem. [1.5]
Zapach: przyjemny zapach lekkiego, jasnego pilsa. [3.5]
Smak: Nie czuć 6%, raczej jakieś 4... Inna sprawa że wchodzi bardzo "sprawnie". Jest lekkie, nie czuć goryczki ano alkoholu. Kobietom się spodoba... [4]
Wysycenie: przeciętne - w normie. [3]
Opakowanie: buteleczka a'la mały szampanik z długą szyjką. Biała. Kontrowersyjna, ale mi się podoba. [5]
Uwagi: Wolę bardziej "zdecydowane" piwo, jednak trzeba przyznać że pomysł mieli dobry. Powinno chwycić.
Moja ocena: [3.575]MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasno złoty, ale mimo, że butelka jest przezroczysta w butelce ma barwę bardziej intesywniejszą. może złudzenie, ale ładnie się prezentuje. [4.5]
Piana: niezgorsza, opadająca stosunkowo powoli do dywanika na powierzchni do końca. [4]
Zapach: chmielowy, bez zarzutu, ale brak mi delikatnej słodowości w tle. [4.5]
Smak: tylko 3, bo mnie ten "zielonobutelkowy" zapach lagerów nie pasuje. tak poza tym goryczka fajna, mocna, smak generalnie pełniejszy niż tradycyjny Goolman. [3]
Wysycenie: duże, trwałe, ale grube bąble. [4]
Opakowanie: naprawę ładne, przemyślane. nie razi mnie brak firmowego kapsla, bo cała reszta i tak ponad szarą polską przeciętność. [5]
Uwagi: jak będzie dostępny i nie będzie nic innego ciekawsze będę kupował, ale "zielonobutelkowy" posmak nie jest dla mnie przyjemnym doznaniem.
Moja ocena: [3.85]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Kolor ładny, jak nazwa wskazuje złoty [4.5]
Piana: Piana średniobąbelkowa i średniotrwała [3.5]
Zapach: Aromat przyjemnie orzeźwiający, chmielowy [4]
Smak: W smaku odczuwalna przede wszystkim chmielowa goryczka, dodatkowo leciutka kwaskowość. Brakuje posmaków słodowych dla równowagi i pełności smaku. [3.5]
Wysycenie: Wystarczające [4]
Opakowanie: Bardzo mi się podoba. Niespotykana biała butelka, ładna etykieta i dedykowany kapsel pozwalają, aby dać 5. [5]
Uwagi: Zakupione w Żabce w Toruniu. W sumie jestem trochę zawiedziony, bo spodziewałem się piwa lepszego, ale jest ono całkiem poprawne.
Moja ocena: [3.825]BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: jeden z najładniejszych piwnych kolorów jakie widziałem, piekny złoty[5]
Piana: obfita ale znika w oka mgnieniu [3]
Zapach: przyjemny chmielowy[4.5]
Smak: troche brakuje mu wyrazu, jak dla mnie powinno byc bardziej chmielowe i gorzkie [3.5]
Wysycenie: mogło by byc wieksze, prawie sie go nie czuje[3.5]
Opakowanie: jedno z orginalniejszych opakowań wśród polskich piwciekawa biala butelka 0,33l doskonale eksponuje najlepszy walor tego piwa czyli kolor
[5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.95]zetkoComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny złoty kolor, choc preferuje ciemniejsze. Daje 5 tylko faltego, iz kolor jest adekwatny do nazwy piwa[5]
Piana: piana srednia - duza z poczatku, szybko opada [3.5]
Zapach: bardzo przyjemy zapach - idealnie czuc tutaj ten napawajacy optymizem zapach goryczki [5]
Smak: dobry, aczkolwiek czegos tu brakuje. Zostawia przyjemy posmak. [4]
Wysycenie: super wysycenie, bardzo ożeźwiające [5]
Opakowanie: za orginalną utele, papierki i dwustronnym nadrukiem. EXTRA [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.45]Piwo z rana jak śmietanaComment