ciekawe, bo Smoczą też ostatnio przeceniano, ale z datą listopadową. Nie wyciągałbym jednak tak dalekoidących wniosków.
Relakspol, Krakowiak
Collapse
X
-
w małej bocznej uliczce od Łużyckiej, ale żeby podać dokładniejsze namiary bedę się tam musiał jeszcze raz przejść. Czego też nie omieszkam dzisiaj uczynićPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cezsmrtan gdzież ta buda?
Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
W browar.biz: smrtan | w Piweczko.org: slobodan
Mój browar domowy
Etykiety moich piw domowychComment
-
...a dokładnie ul. Lirników - przedłużenie Karpińskiego w stronę Białoruskiej. Porozmawiałem trochę z panią ze sklepu. Krakowiaka przenieśli z innego punktu - z Gołaśka - gdzie nie schodził wcale. Trudno powiedzieć coś mądrego n/t jego "schodzenia" na Lirników gdyż sam wykupiłem ponad pół skrzynki... Zdaniem pani sprzedającej nikto go nie kupuje bo cała okolica pije piwa mocne (i tu gest w stronę Relakspola stojącego obok Krakowiaka, który ponoć schodzi bardzo dobrze...)Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtanw małej bocznej uliczce od Łużyckiej, ale żeby podać dokładniejsze namiary bedę się tam musiał jeszcze raz przejść. Czego też nie omieszkam dzisiaj uczynić
Krakowiaka zostało 8 sztuk. Cena 1,50.Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
-
Krakowiak
Moim zdaniem Krakowiak to piwo experymentowe.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtan...a dokładnie ul. Lirników - przedłużenie Karpińskiego w stronę Białoruskiej. Porozmawiałem trochę z panią ze sklepu. Krakowiaka przenieśli z innego punktu - z Gołaśka - gdzie nie schodził wcale. Trudno powiedzieć coś mądrego n/t jego "schodzenia" na Lirników gdyż sam wykupiłem ponad pół skrzynki... Zdaniem pani sprzedającej nikto go nie kupuje bo cała okolica pije piwa mocne (i tu gest w stronę Relakspola stojącego obok Krakowiaka, który ponoć schodzi bardzo dobrze...)
Krakowiaka zostało 8 sztuk. Cena 1,50.
Co kupuje z przerwa 3 tygodniowa to smakuje inaczej.Raz jest gorzkie raz łagodniejesze.
Jesli chodzi o smoczą głowe to tu piwo jest idealne. ZAwsze ten sam smak.
A piwo Krakowiak bedzie sie sprzedać jak ktoś w ten produkt zainwestuje reklame. Na chwile obecną myśl marketingową włąsciciela Relakspolu pozostawiam bez komentarza.
pozdrawiam
madeiiComment
-
Moim zdaniem i z tego co można było przeczytac i innych forumowiczów, smocza głowa wcale nie była równa. Po pojawieniu sie Krakowiaka zdecydowanie, straciła w naczach, żeby poprawić swój wizerunek wraz z niedawną nową warką...Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
A ja lubię dobrze chmielone piwa, szkoda, że nie będziecie takich jednak robić.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeiijestem do dyspozycji
pozdrawiamTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
ojojoj.... co będzie jak to szef przeczyta?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeiiNa chwile obecną myśl marketingową włąsciciela Relakspolu pozostawiam bez komentarza.
pozdrawiam
madeii
również pozdrawiamPiweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtanojojoj.... co będzie jak to szef przeczyta?
również pozdrawiam
...po pierwsze to nie moj szef!!! i raczej sie nie zanosi aby był moim szefem..(moja osobowosc jest raczej ustawiona na ludzi z autorytetem) a obawy nie ma bo nie ma pojecia o internecie.
..a po drugie marketinkiem w Relakspolu zajmuje sie Pani Siudek. Jak poprosisz o e-mail do firmy to Pani napisze ci na kartce wyrwanej z zesztu nastepujaco:
relakspol.małpa.kom.pl
pozdrawiamComment
-
proszę ograniczyć się w tym temacie li tylko (ha! używam sobie po powrocie) do opisywania wrażeń związanych z tytułowym piwem. kolejne posty nie na temat wyjdą na spacer
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
jako że akurat kolejnego Kakowiaka wypiłem to pozwolę sobie ad rem:Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madeiiMoim zdaniem Krakowiak to piwo experymentowe.
Co kupuje z przerwa 3 tygodniowa to smakuje inaczej.Raz jest gorzkie raz łagodniejesze.
Jesli chodzi o smoczą głowe to tu piwo jest idealne. ZAwsze ten sam smak.
A piwo Krakowiak bedzie sie sprzedać jak ktoś w ten produkt zainwestuje reklame. Na chwile obecną myśl marketingową włąsciciela Relakspolu pozostawiam bez komentarza.
pozdrawiam
madeii
Na przestrzeni 2 miesięcy piję "trzeci zakup" tego piwa z trzeciego źródła. Wszystkie smakowały tak samo. Wszystkie miały na kapslu taką samą datę przydatności (17.12)
Z Twojego postu wynika, że warek Krakowiaka było już X-naście...
Z moich skromnych doświadczeń raczej wygląda na to że były to dwie, góra trzy warki (?)
Czekam, aż mię ktoś wyprowadzi z błędu....Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy
-
...wydaje mnie się, iż pijesz nadal piwo rozlewane w tym samym czasem. A ponieważ brak zainteresowania tym piwem w kazdym sklepie piwo dostarczane jest z tym samych palet z magazynu producenta.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika smrtanjako że akurat kolejnego Kakowiaka wypiłem to pozwolę sobie ad rem:
Na przestrzeni 2 miesięcy piję "trzeci zakup" tego piwa z trzeciego źródła. Wszystkie smakowały tak samo. Wszystkie miały na kapslu taką samą datę przydatności (17.12)
Z Twojego postu wynika, że warek Krakowiaka było już X-naście...
Z moich skromnych doświadczeń raczej wygląda na to że były to dwie, góra trzy warki (?)
Czekam, aż mię ktoś wyprowadzi z błędu....
jest na ulicy bozego ciała sklep z alkoholami i tam Krakowiak ma w miare duzą rotacje, moze tak trafisz na jakis EXTRA egzemplarz.
..myśle , ze szkoda mojego czasu na wypowiadanie sie na temat tego piwa i tego browaru.
Moim zdaniem piwo Smocza Głowa w 2-wersjach jest orginalnym i jedynym produktem piwa ALE warzonym wg Tomka receptury ....,a Krakowiak wydaje sie tzw"podróba- chińską" aby zejsc z ceny i do tego jeszcze nie dopracowanym.
pozdrawiamComment
-
Miło mi poinformować, że niedalej jak parę dni temu rozlano kolejną warkę Krakowiaka, którą właśnie degustuję, więc nie jest tak źle. Po informacji o zamknięciu Piwiarnii spodziewałem się najgorszego, czyli zamknięcia browaru.Comment
-
.....a ja mysle, ze ziarenko do ziarenka...i finał przed nami.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesMiło mi poinformować, że niedalej jak parę dni temu rozlano kolejną warkę Krakowiaka, którą właśnie degustuję, więc nie jest tak źle. Po informacji o zamknięciu Piwiarnii spodziewałem się najgorszego, czyli zamknięcia browaru.
....nie moj interes ..ale czas pokaże czy warto przyzwyczajac sie do tego piwa.
pozdrawiamComment
-
a ja chętnie pochodzę po sklepach i sobie zapoluję żeby się napić. Choćby "ten jeden jedyny ostatni raz..."Piweczko Roku 2007 rozstrzygnięte!
Mój browar domowy