Kolor: Jasnozłote, mętne. Chyba pasuje do gatunku napitku. [4] Piana: Drobniutka, biała, dość trwała. [4] Zapach: Zapach słaby, co najwyżej lekki miód i słód... [3.5] Smak: Najpierw lekka goryczka, potem pojawia się miód i on - ten miód - narasta... [3.5] Wysycenie: Dość aksamitne, ale jednak sporawe. Może to i dobrze? [4] Opakowanie: Browarowy pokal, wafelek. To cieszy. Samo wnętrze niezłe, najgorszy skrzypcowy grajek . [4] Uwagi: Trochę dziwne piwo. Wypiłem dwa, pierwsze było miodowe, a drugie jakoś zatrącało mi kwaskowato-pszenicznie...
Gdy chciałem dla pewności nalać sobie "na wynos" w butlę, okazało sie, że akurat miodowego w butle nie leją. Czemu? Boją się?
To nie miejsce ale ponieważ butsztynowego nie ma do oceny to napisze o nim tu. Fajne słodkie piwo z okruchami bursztynu dodanymi do szklanki. Bardzo przyjemne takie dla dziwczynek
Bursztynowego nie ma i nie będzie, bo ta nalewka bursztynowa dodawana jest przy barze. Równie dobrze trzeba by dodać Tyskie z sokiem malinowym, Lecha z sokiem imbirowym itd...
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Piana - szybko znika do obwódki.
Lacing - niewiele.
Gaz - średni.
Barwa - złoty bursztyn.
Aromat - owocowość lagerowa i nieprzyjemna alkoholowość.
Smak - słodkawe potem słodsze, owocowość lagerowa,...
Comment