Jest sklep w Gliwicach - Łabędach na ul. Partyzantów, gdzie można kupić wiele wyrobów z Głubczyc, w tym także sudeckie, cena 2zł za sudeckie, innych nie pamiętam.
Kolor: Złoty, wyrazisty, klarowny. [5] Piana: Bardzo wysoka. Utrzymuje się do samego końca. Atut Głubczyc. [5] Zapach: Dobre, ciekawe nuty, czuć słód, chmiel, trochę żelaza. [4] Smak: Bardzo wyraziste bez ściery jaka występowała czasami w poprzednich warkach. Czuć chmiel, mocna goryczka która jest idealnie wyrównana ze słodem i tworzy bardzo wyrazistą, pełną całość. [4.5] Wysycenie: OK. [4] Opakowanie: Nowe, bączek 0,33l. Osobiście wolałbym większe opakowanie, niczym się nie wyróżnia, dość skromne. Zdjęcie zamieszczam. [4] Uwagi: Jest to reaktywacja piwa "Sudeckie" przez głubczycki browar. Woltaż obniżony do 5,6%. Poprzednia wersja miała 6,2%, dużo, ale dzięki temu była mocna, pełna. Nowa odsłona jednak utrzymała te atuty. Piwo jest bardzo pijalne, mocna goryczka wyrównana idealnie ze słodem, cena zachęca bo kupione za 1,89zł. Zapraszam piwosze do skosztowania nowej odsłony tegoż piwa.
Ładna etykieta, podziwiam Ciebie za trwałą miłość do tego piwa. Jeśli gdzieś znajdę to piwo w moim mieście to z pewnością kupię i wypiję za Twoje zdrowie
Może będzie w PoloMarkecie tam gdzie pierwszy raz kupiłem.
Ostatnia zmiana dokonana przez DariuszSawicki; 2018-12-17, 20:09.
Piwo dostępne w marketach Dino, ja kupiłem w Zgorzelcu. Puszka 0,5, cena 2,35. Naprawdę, świetnie wyrównany słód z goryczką, fajna piana, jak to w Głubczycach, zapach słodowy, przyjemny. W tej cenie z polskich piw jest to jedna z lepszych propozycji. Woltaż 5,6%. Polecam to piwo bo widać, iż browar zwiększył jakość i ten jego wyrób nadal trzyma poziom tak jak trzymał.
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Comment