BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Wg mnie smakuje jak rozwodniona, nachmielona brzeczka. Można by odparowć i zapodać drożdże i zobaczyć co z tego wyjdzie. A co wyjdzie - kto to wie ?
Pite w knajpie przy browarze u bardzo przyjemnego pana.
Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk. W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą. W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.
Aaa... przypomniałem sobie, że coś takiego piłem. Wolę piwo, ale jak nie mogę to da się to wypić, choć z cytryną i mocno schłodzone. W smaku bardzo przesłodzone i nagazowane jak cola. THX, Marcin.
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2008-07-20, 00:28.
Mi smakowało - pachniało jak chleb razowy, w smaku też miało coś z chlebowości. Napis mówi, że to napój dla całej rodziny - czy to znaczy, że małym dzieciom też można to podac?
Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Kolor: Ciemny bursztyn/jasny brąz. Klarowne. [5] Piana: Po nalaniu drobna, średnioobfita. Niestety szybko znika do zera. Ale i tak pozytywne zaskoczenie, że ten napój miał pianę. [3] Zapach: Identyczny z zapachem piwnej brzeczki. Czyli niesamowity, intensywny, przyjemny zapach słodu i świeżego ciemnego pieczywa. [5] Smak: Jeśli by ostudzić brzeczkę i nasycić ją delikatnie CO2, to właśnie smakowałaby jak Biodar. Słodowość bardzo wyraźna na szczęście nie tożsama z natrętną słodyczą. Składników wymienianych na kontrze takich jak chmiel, syrop glukozowo-fruktozowy czy karmel nie wyczułem. No, może delikatny posmak tego syropu zostaje na języku. [4.5] Wysycenie: Niezbyt wysokie ale pasuje do tego napoju. [5] Opakowanie: Stylistyka etykiety jest dość zgrzebna, za to kolorystyka kojarzy mi się z jakimiś dietetycznymi produktami. W każdym bądź razie stylistyka zupełnie spoza świata piwa ale to nie zarzut. [4] Uwagi: Szkoda, że już nie ma tego oryginalnego napoju. Jestem przekonany, że sporo ludzi nie próbowało piwnej brzeczki, a Biodar przybliżyłby im ten smak.
Piana - trochę było na początku potem tylko obwódka.
Lacing - prawie nic.
Gaz - średni.
Barwa - bardzo ciemny rubin.
Aromat - gorzka czekolada, susze owocowe ciemne i nuta wiśniówki.
Smak - słodko, gorzka czekolada,...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment