Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bosman, Piast Niepasteryzowany

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tutunia
    Member
    • 03-2003
    • 60

    #31
    Bosman niepasteryzowany niebawem na rynku, pierwsza partia przygotowana w Szczecinie.

    Comment

    • darko
      Senior
      • 06-2003
      • 2078

      #32
      A będzie Okocim niepasteryzowany?

      Comment

      • tutunia
        Member
        • 03-2003
        • 60

        #33
        Narazie cisza, ale kto wie?

        Comment

        • piotry
          Oj tam, oj tam !
          • 08-2005
          • 761

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tutunia Wyświetlenie odpowiedzi
          Bosman niepasteryzowany niebawem na rynku, pierwsza partia przygotowana w Szczecinie.
          czy ten bosman to też kasztelan ??


          nie moge ale jak napisałem to zdanie to pop prostu wybucham od srodka, "czy ten bosman to tez kasztelan ?"

          wchodząc do sklepu spytamy: czy ta woda żywca to staropolanka ??
          czy ten jogurt bakomy to zot ??
          czy ten chleb to zarówka ??

          coraz bardziej swiat wariuje, licza się marki nie producenci, marki nie ludzie, marki nie dolary. Ehhh


          ponawiam więc pytanie: czy ten bosman to kasztelan ??

          Comment

          • fidoangel
            Senior
            • 07-2005
            • 3489

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tutunia Wyświetlenie odpowiedzi
            Bosman niepasteryzowany niebawem na rynku, pierwsza partia przygotowana w Szczecinie.
            A gdzie robią Piasta? Nie w Szczecinie?
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

            Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

            Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

            Comment

            • Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 02-2003
              • 7971

              #36
              Bosman, Piast i Okocim w wersji niepasteryzowanej będą robione w Szczecinie, pewnie i Kasztelana niepasteryzowanego też przerzucą, Co to za problem dla nich.


              Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

              Comment

              • delvish
                Senior
                • 11-2004
                • 3508

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedzi
                ponawiam więc pytanie: czy ten bosman to kasztelan ??
                Raczej nie. Do tej pory oba piwa nieznacznie, ale jednak różniły się ekstraktem. Pozory są więc zachowane.
                "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                (Frank Zappa)

                "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                Comment

                • żąleną
                  Sojowe Oddziały Bojowe
                  • 01-2002
                  • 13239

                  #38
                  Trochę więcej wody do jednego dolali i voila, dwa piwa!

                  Comment

                  • Catz
                    Junior
                    • 01-2009
                    • 24

                    #39
                    No piwo niepasteryzowane to dobre posunięcie. Jednak czemu Piast? To piwo moim zdaniem jest jednym z najgorszych w tym koncernie. Czy może to być sposób na poprawienie marki Piast?

                    Comment

                    • Pogoniarz
                      † 1971-2015 Piwosz w Raju
                      • 02-2003
                      • 7971

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Catz Wyświetlenie odpowiedzi
                      No piwo niepasteryzowane to dobre posunięcie. Jednak czemu Piast? To piwo moim zdaniem jest jednym z najgorszych w tym koncernie. Czy może to być sposób na poprawienie marki Piast?
                      Oczywiście , że jest. Nie może być produkowane w żadnym browarze z CP


                      Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

                      Comment

                      • chemmobile
                        Senior
                        • 03-2009
                        • 2168

                        #41
                        Kupiłem dziś niepasteryzowanego Piasta we wrocławskiej Drink Hali za 2,40 zł.

                        Kapsel identyczny jak dla zwykłego Piasta. Porównując informacje z kontry Piasta niepasteryzowanego i Bosmana niepasteryzowanego można zauważyć pewne podobieństwa:

                        - napis "Edycja limitowana"
                        - identyczna zawartość alkoholu 5,5% obj.
                        - ta sama data przydatności do spożycia (12.06.2009)
                        Attached Files
                        Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                        Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                        Comment

                        • Mikko
                          Senior
                          • 12-2008
                          • 583

                          #42
                          Jak smakuje???!!!

                          Comment

                          • Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 02-2003
                            • 7971

                            #43
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jak smakuje???!!!
                            Z pewnością jak Bosman niepasteryzowany


                            Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

                            Comment

                            • kopyr
                              Senior
                              • 06-2004
                              • 9475

                              #44
                              Beznadziejna etykieta. To od n/p Bosmana jest całkiem ładna, ale ta od Piasta jest po prostu szkaradna. Niestety znowu wychodzi na to, że będziemy mieć Bosmana, zamiast Kasztelana. A to bardzo źle wróży. Powiem szczerze, że zapał, aby spróbować to piwo spadł mi o połowę.
                              blog.kopyra.com

                              Comment

                              • chemmobile
                                Senior
                                • 03-2009
                                • 2168

                                #45
                                Żeby mieć jakieś porównanie zakupiłem zwykłego Piasta jasnego pasteryzowanego. Wlałem oba do dwóch różnych kufli.

                                Kolor identyczny w obu przypadkach. To samo w temacie piany - wyglądają tak samo i w tym samym czasie opadają i znikają.

                                Zapach: podobny, słodowo-koncernowy Intensywniejszy w przypadku niepasteryzowanego.

                                No i najważniejsze: smak(*) - no trochę się zawiodłem. Prawie jak Piast pasteryzowany. Ciut "mocniejszy" smak słodowy i jakby słodszy (nuty owocowe?). Nie potrafię dokładnie i fachowo opisać smaku obu wersji Piasta, ale z pewnością mogę powiedzieć, że "profil smakowy" jest bardzo zbliżony, a brak pasteryzacji spowodował, że wyczułem te elementy smaku, które moje zmysły nie były w stanie wyczuć w wersji pasteryzowanej. Wersja niepasteryzowana jest intensywniejsza i wychodzi na to, że pasteryzacja Piasta tłumi jego smak jaki by on nie był (dobry czy zły). Tak więc Piast pozostał Piastem. W ogólności to niepasteryzowany lepiej smakuje, ale lepiej nie znaczy wyśmienicie.

                                (*) W trakcie "degustacji" bawiłem się swoimi zmysłami przegryzając oba Piasty serem brie, a także "resetowałem" zmysły zapachu i smaku poprzez wąchanie i żucie kawy.
                                Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                                Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎