Zamkowy, Mastne Brackie
Collapse
X
-
Metal nadal jest, ale mniej nachalny. Samo piwo smakowało mi bardziej niż pierwsza odsłona. -
Mi wprost odwrotnie. Wydawało się dużo delikatniejsze od poprzednich warek i nie było czuć metalu.Ostatnia zmiana dokonana przez Kwadri; 2011-07-07, 23:32.Leave a comment:
-
"Nowe" Mastne Brackie wydaje mi się ciut bardziej pełne w smaku od swojego poprzednika, więcej goryczki. Etykieta bardzo ładna, kapsel również. Nie mam nic do zarzucenia. No, może cena nie jest najlepsza ale za dobre piwo trzeba płacicLeave a comment:
-
-
również zakupione na miejscu czyli w Cieszynie za równe 4 PLN
bardzo fajna butelka, ładny kapselek
kolor jak pisali przedmówcy ciemny, ciekawy, przyjemny aromat, piana jakoś nie rzuciła mnie na kolana ale generalnie bardzo smaczne piwo do powtórzeniaLeave a comment:
-
-
-
-
-
Dzisiaj w Almie w Galerii Kazimierz kupiłem za 3,29 zł. Tylko jedną butelczyne, bo od jutra/pojutrza nowe promocje w Almach, może akurat zrobią na MastneLeave a comment:
-
Mastne powraca
Właśnie wróciłem z browaru w Cieszynie i informuję, że kolejne warki Mastnego stały się faktem. Piwo będzie dostepne w nowej szacie graficznej od czerwca od Festiwalu Birofilia. Mastne zostanie rozlane do butelek i beczek.Leave a comment:
Related Topics
Collapse
-
W kolekcji szkiełek z Browaru Zamkowego w Cieszynie, dedykowanych do konkretnego piwa, posiadam: Brackie Mastne, Porter na 170lecie, Bracki Koźlak, Brackie Pale Ale, Bracki Grand Champion, Bracki Rauch Bock, Brackie Imperial IPA, Dubbel Cieszyński, Fruit Wheat, Rye Wine. Część z tych szkiełek...
-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Piwo warzone w Cieszynie, zniknęło z rynku warszawskiego ale nie to skłania mnie do, dla mnie, ponurej refleksji - nadchodzi koniec Brackiego z Cieszyna.
Byłem na feriach w Ustroniu, odwiedziłem też Cieszyn i Wisłę.
Zmiany, które zaobserwowałem to dodawanie w lokalach do nalewaka...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...-
Channel: Śląskie
-
-
Większy samoobsługowy sklep na Popowicach z dość przyzwoitym wyborem polskich kraftów, trochę piw czeskich.
Na uwagę zasługuje natomiast bardzo duży asortyment Browaru Zamkowego w Cieszynie (od Lekkiego Żytniego po trzy rodzaje ich barley wine).-
Channel: Dolnośląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: