We Wro tylko pucha jest cena to ok. 2,50 więc porównywalna z koncerniakami. Cena->Jakość wypada całkiem nieźle spokojnie 4-/5 dałbym. Jak na piwo w puszce jest całkiem przyzwoite, poezji smaku nie ma ale jest całkiem nieźle, nie śmierdzi i jest coraz lepiej dostępne natomiast jest bardzo kiepsko zagazowane. Do degustacji bym go nie brał ale na imprezę jak najbardziej, zamiast zalać się koncerniakiem lepiej amberakiem :]
Amber, Naturalny
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jak nazwa wskazuje - bursztynowy. [4]
Piana: Gruboziarnista, szybko zanikająca. [3]
Zapach: Chlebowy, słodkawy. Ma się wrażenie jakby to było piwo miodowe. [3.5]
Smak: Dominują nuty chlebowe. Czuć troszkę warzyw. Goryczka delikatna, całość smaczna, treściwa. [4.5]
Wysycenie: Zbyt małe. Na szczęście nie przeszkadza to zbytnio w degustacji. [4]
Opakowanie: Oprawa graficzna prosta i przejrzysta, utrzymana w odcieniach bursztynu - adekwatnie do nazwy piwa. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.925]Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Warka do 17.07.2012 wyjątkowo niesmaczna
W smaku tylko słód, nie złamany żadna goryczką, w połączeniu z dość niskim wysyceniem sprawia, że piwo ciężko się pije. Zakończenia każdego łyka jest takie słone
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
Wypiłem dziś to piwo po bardzo długim okresie niepróbowania. W smaku puste, wodnite. Na pierwszym planie słód podszyty odrobiną warzyw, kiepski zapach, goryczka szczątkowa. Wysycenie średnio-wysokie. Amberowi udało się idealne piwo do walki z Kasztelanem o miano najleposzego niepastera w puszce...Comment
-
Tak, jak uwielbiam ZŁote Lwy, tak Amber Naturalne jest bardzo dobre. Jest to zdecydowanie ciekawa opcja plecakowa (puszka). To przyjemne, nieco lżejsze od innych piw z Ambera (ale nie cienkie), przyjmnie chlebowe piwo z przyjemnością będę pił na pieszych wycieczkach, odpoczywając w cieniu drzew czy wylegując się na łące. Zdecydowanie polecam.Comment
-
Comment
-
Zakupiłem to piwo w tesco za kwotę 2,69 zł i stwierdzam, że przepłaciłem. Piwo wodniste, bez zapachu, z nieprzyjemną tępą goryczką. Wypite bez jakiejkolwiek przyjemności.
Moja ocena: 2.
Jak dla mnie większość wyrobów browaru Amber to zwykła masówka nie różniąca się od piw koncernowych.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowne piwo w kolorze delikatnego złota, ok. [5]
Piana: Początkowo dosyć gęsta i drobna, jednak szybko opada. Pozostaje drobna firanka, nic specjalnego. [3]
Zapach: Bardzo słaby, słodowy, ciężko wychwycić cokolwiek. [2.5]
Smak: Zbyt słodowe, trochę lepiące się, goryczka bardzo delikatna, słabo. [2.5]
Wysycenie: Trochę za wysokie. [4]
Opakowanie: Tu bez zarzutów, kapsel 'dedykowany', ładna kolorystyka ety i butelka zwrotna. [5]
Uwagi: Chętnie powtórzę inną partię, mam nadzieję, że trafiłem na słabszą warkę.
Moja ocena: [2.875]www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: piękny złoto-cytrynowy [4.5]
Piana: bardzo gęsta i dość długo utrzymuje się [4]
Zapach: przyjemny chmielowo-chlebowy [4.5]
Smak: zrównoważony, chmielowo-jęczmienny z nutą świeżego wiejskiego chleba wyjętego prosto z pieca [4.5]
Wysycenie: prawidłowe [4.5]
Opakowanie: ładne, na kontretykiecie brak ważnej informacji dla osób żyjących w zgodzie z naturą tzn. czy butelka zwrotna czy nie, brak podanej temperatury spożycia [4]
Uwagi: normalne piwo do picia (nie unijne)
Moja ocena: [4.425]Comment
-
Comment