Warka, Królewskie Niepasteryzowane

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9822

Ostatnio na mojej wsi (ale w "delykatesach" ) byłem świadkiem, gdy po fajrancie zaopatrzenie piwne dla brygady rem-bud robił menago/inwestor (?).
    Chłopaki nabrali naręcza puszek zwykłego Królewskiego i stali do kasy, gdy nagle jeden z nich odkrył regał z Królewskim NP.
    Krzyknął do reszty, a wtedy menago POBIEGŁ do regału, krzycząc" "Chłopaki, wymieniamy! Nie ma to, jak świeże piwo!!!". Wyszli z naręczami puszek...
    A ja, głupi, kupowałem orzeszki i sałatę...

Comment

• wit
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2012.12
      • 144

Przyznam, że trochę tęsknię za tym piwem. Choć unikam wyrobów wielkich firm nie tylko ze względu na ich jakość, ale też ze względów ideologicznych, to piwo mi smakowało. Jeśli korporacja z powodu tego, że wypiłem go całkiem sporo, poniosła jakieś straty, pozostaje mi tylko się cieszyć

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
        Ukraina, Wozniesiensk, Odeska 26, Sokolivskie i Falcon.
        bastion
        Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
        Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.

Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...
        2022-02-01, 23:22
      • pebejot
        Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
        pebejot
        Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
        Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
        2024-09-09, 00:21
      • marian1920
        Etykiety królewskie
        marian1920
        WitaWitam. Kupie komplet etykiet krolewskiego z dzielnicami. Prosze o info na priv
        2019-08-22, 19:58
      • heckler
        Dobšice, Za Sokolovnou 9,Dráteník PUB
        heckler
        Nieopodal Znojma w miejscowości Dobšice funkcjonuje firmowy lokal browaru Dráteník. Do dyspozycji gości spory ogródek piwny, niestety tylko z jednym parasolem, więc trochę słabo. Lokal składa się z jednej , gustownie urządzonej sali i znajduje się w piwnicy. Na kranach zastaliśmy pięć...
        2023-07-11, 08:09
      • Javox
        Zmajska Pivovara, Drifter
        Javox
        Pale ale z alko 3.4%

Chmiele: Cryo Simcoe, Citra, Styrian Wolf.

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
        Lacing - trochę było.
        Gaz - średni.
        Barwa - jasny złoty.
        Aromat - specyficzny, groch i zioła
        Smak - słodkawe, dziwna ziołowość,...
        2025-07-20, 14:41
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...