BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Kolor: Zółto-złoty, jasny. Lekko opalizujący. [4] Piana: Ciężka do utworzenia, niska. Szybko opada do niepełnej powłoki, która szybko znika do strzępków. [2.5] Zapach: Grejpfrutowy aromat dominuje. W tle lekki słód, później delikatny miód. [3.5] Smak: Mocno wodniste. Delikatnie słodki początek z lekką goryczką i delikatną kwaskowością w tle. W finiszu zostaje mocna, grejpfrutowa gorzkość, za co duży plus. [4] Wysycenie: Średniowysokie, później trochę brakuje. [4] Opakowanie: Owijka z rozleniwionym miśkiem leżącym na grejpfrucie. Nie ma ekstraktu, ale podany producent. [4] Uwagi: Kupione w Drink Hali.
Kolor: jasnożółte, mętne, nie wiem czy tak powinno być ale mi się nie podoba [2] Piana: ok 1cm kożuszek zaraz po nalaniu, chwila monet i zostały lekkie krzaczki na szkle oraz obwódka wokół szkła, biała i drobna [2] Zapach: typowy zapaszek skwaśnialego piwa, czyżby to ten grapefruit? Zapach jest nieprzyjemny [1.5] Smak: czuć ten sok grapfruitowy, bo chyba o to chodziło bo wykręca twarz jak nie wiem co, całość jest tragiczna, kwaśnośc grapefruita dominuje, przez co produkt ten ogólnie sprawia wrażenie skwaśniałego [1.5] Wysycenie: zdecydowanie za duże, bąbelki kłują w ustach i na języku [2.5] Opakowanie: ogólnie owijki dla Dionizosa mi się podobają ale ta różowa tonacja nasuwa mi na myśl jak napój dla dzieci [3.5] Uwagi: Najgorsza rzecz smakowa jaka piłem, można eksperymentować z różnymi owocami ale ten grapefuit w piwie to totalna porażka. Zakupione na Rudnickiego
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: piękne złoto właśnie tak powinno wyglądać [5] Piana: tu nie ma szaleństwa ale spokojnie ponad 1cm [4.5] Zapach: zdecydowanie aromat ale bardzo przyjemny [4.5] Smak: smak hmm jak na moje oczekiwania to bardziej kobiecy ale dobry [4] Wysycenie: jest tak jak trzeba [4.5] Opakowanie: no cóż proponuje sprawdzić samemu ale etykiety to maja fajowe [5] Uwagi:
Moja ocena: [4.35]
--------------- Ocena usunieta z rankingu. Poczawszy od 22.I.2003, oceny bez sensownego uzasadnienia ich przez oceniajacego, beda usuwane z rankingu.
Art, Admin
---------------
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-08-21, 11:16.
Jestem studentem architektury, w tym roku będę realizował swój dyplom inżynierski, którego tematem będzie browar restauracyjny na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej.
Prowadzę właśnie analizy, które pomogą mi wybrać lokalizację pod projekt, dlatego chciałem prosić...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment