Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny bursztyn, mętne [5]
Piana: beżowa, z początku obfita, opada dość powoli ale zauważalnie, utrzymuje się jednak cienki kożuszek aż do końca [4.5]
Zapach: dość intensywny, miły, zbozowo-słodowo-kwiatowy [4.5]
Smak: dość treściwe i pełne, dominuje fajna orzeźwiająca goryczka skraszona wytrawno-owocowym posmakiem [4.5]
Wysycenie: ciut za dużo [4.5]
Opakowanie: butelka 0,33, brak tylko firmowego kapsla [4.5]
Uwagi: Kolejne czwarte i bardzo smaczne piwko z Torunia, zakupione na jarmarku za 8 zł
Moja ocena: [4.525]
Kolor: ciemny bursztyn, mętne [5]
Piana: beżowa, z początku obfita, opada dość powoli ale zauważalnie, utrzymuje się jednak cienki kożuszek aż do końca [4.5]
Zapach: dość intensywny, miły, zbozowo-słodowo-kwiatowy [4.5]
Smak: dość treściwe i pełne, dominuje fajna orzeźwiająca goryczka skraszona wytrawno-owocowym posmakiem [4.5]
Wysycenie: ciut za dużo [4.5]
Opakowanie: butelka 0,33, brak tylko firmowego kapsla [4.5]
Uwagi: Kolejne czwarte i bardzo smaczne piwko z Torunia, zakupione na jarmarku za 8 zł
Moja ocena: [4.525]
Piwo butelkowe, zakupione dzisiaj (01.05.2013) niby pasteryzowane ale z krótką datą przydatności (10.06) jest... znakomite. Dawno nie piłem tak dobrze zbalansowanego piwa - nic nie drażni, wszystko pięknie gra na języku. Bardzo przyjemny zapach, bardzo świeży, owocowy ale w tle trochę orzechów, słodu. Wysycenie spore ale ja tam lubię takie. Goryczka na odpowiednim poziomie, nie wykręca, nie mamy też do czynienia z rozpuszczonym papierem albo ścierą do podłogi, akurat tyle co trzeba. Jest też coś, co bardzo ale to bardzo lubię - dymne nuty cały czas obecne. Świetna sprawa. Piwo smakowo, kolorystycznie i wizualnie sprawia wrażenie bardzo ale to bardzo profesjonalnie przygotowanego produktu. Chyba moje ulubione w tym momencie. Bardzo duże zaskoczenie!
/
Comment