Start średnia piana a na dłużej lekka obwódka...
Zapach słodowy, kolor ciemniejszy bursztyn...
Gaz średni... może być...
Smak słodki, zagłuszona jakaś goryczka prawie ulepkiem...
Butelka bezzwrotna, alk. 5% obj. ekstraktu brak... etykiety hm..."nie wysmakowane"
Zgodnie z napisem na etykietce poznałem smak niepowtarzalny leżakowanego piwa a kontra dodaje że swobodnie dojrzewało... kapsel czarny...
Osobiście nie przepadam za takim piwem zwłaszcza za 3,95 zł... do końca ulepek...
Kolor: Ciemnozłoty, klarowny. Chyba jedyna pozytywna rzecz w tym piwie. [4] Piana: Sycząca, gruboziarnista i wodnista. Znika bardzo szybko. Do zera. [1.5] Zapach: Słodycz i warzywa plus zapach taniego piwa z Jabłonowa. Nieintensywny. [1.5] Smak: Okropny słodko-kwaśno warzywny ulepek. Nie mam nawet do czego tego przyrównać. Kwas i warzywa. Syf. [1] Wysycenie: Bardzo wysokie. rozwala pianę i osadza się na ściankach. Ucieka szybko. [2.5] Opakowanie: Nic ciekawego. Podobne do pozostałych "Maćkowych". W sumie ładna, kojarzy się z domowymi przetworami. Z tyłu brak info o ekstrakcie, kapsel goły, butelka bezzwrotna. Cena za wysoka. [3.5] Uwagi: Cholera, człowiek po pracy chce się napić dobrego piwa, a tu takie kuku. Beznadziejne, okropne piwo. Nie polecam nikomu! Ledwo dopiłem, tylko dlatego, że bardzo mi się chciało pić.
Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
Chmiele: Magnum i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - złoto.
Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
Smak - lekko...
Piwo kupiłem w puszce na stacji benzynowej w Zgorzelcu za 2,5zł. Parametry: alkohol 4,4%, ekstrakt 11,8%. Podany pełny skład. Piwo bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Ładna, złota barwa, fajna piana z dobrym lacingiem. Zapach chmielowo-metaliczny. Smak bardzo przyjemny, rześki, czuć chmiel,...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
Comment