BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Piwopój przy targowisku miejskim w Skierniewicach oferuje szyld z herbem/logo browaru Jabłonowo, koncerniaki z kija a z butelki również browary bardziej regionalne (ale pamięć zawodzi które) oraz... Pierwsza Pomoc z Pinty.
Dla wielbicieli podłych barów/mordowni miejsce do odwiedzenia,...
Piwo barwy złotej, klarowne.
Piana przy podaniu bardzo ładna, gęsta, równomierne dość drobne oczka. Jednak znikła dość szybko pozostawiając obręcz przy szkle i mgłę na powierzchni, ale sporo plam na ściankach szklanki.
Pachnie mdławo-słodowo z lekką nutą kartonową, nieprzyjemnie....
Kolor: Lekko zielony. Zmętnienie nieduże. Jak na wodę z ogórkiem kolor jak najbardziej odpowiedni. [5] Piana: Biała, gruba, strzępiasta. Co najwyżej średniej wielkości. Z głośnym szumem szybko się redukuje, jak na oranżadzie. Słaba. [2] Zapach: Wyraźny, umiarkowanie mocny, dość prosty....
Witam,
Jestem po warzeniu swojego pierwszego piwa - tak jak w temacie wybór padł na witbiera.
Na początek wybrałem brewkit żeby nic nie spieprzyć ale niestety coś poszło nie tak.
W aromacie i smaku czuję straszne mydło a dla mojej żony przypomina to bardziej wymiociny.....