Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Unibroue, Eau Bénite

Collapse
X

Treść dla wspierających

Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.

To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.

Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.

Aktualny poziom wsparcia: 21%

To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.

Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:

• 💛 Wsparcie finansowe
    Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
    Zaloguj się i wspieraj
  • ✍️ Wkład merytoryczny
    Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.
Zaloguj się i napisz coś na ten temat Utwórz nowy wpis (w wybranym dziale)

Related Topics

Collapse

• otvirak
    Unibroue, Raftman
    otvirak
    Będąc w Montrealu, zapytałem o piwo lokalne, często kupowane przez miejscowych i wskazano mi piwa Unibroue, których w supermarkecie było tak na oko 7-8 rodzajów.

Określenie z butelki: smoked ale. Opakowanie: gruba butla o poj. 0,75 l., 5% alk.

Piwko niefiltrowane,...
    2018-07-04, 18:14
  • Ravage
    Coobra CB5 - wydajność
    Ravage
    Szukam opini użytkowników

Posiadam ten kocioł i mam problemy z wydajnością przy dużych warkach celując w 40L gotowego piwa. Okazało się ze problemem była u mnie temperatura termostat pokazywał temperaturę na poziomie 63 stopni natomiast termometr zanurzony w zacierze pokazywał...
    2020-06-30, 14:39
  • Gambrinus
    Unibroue, La Fin Du Monde
    Gambrinus
    Butelka 750 ml $6.99

Piękna piana, kolor jasny, wygląda jak typowe belgijskie ale. Smak również w tym typie. Przechodzi wtórną fermentację w butelce. Dla mnie trochę za dużo alkoholu (9% vol.). Ogolnie 4.

http://www.unibroue.com...
    2002-02-16, 04:32
  • Standarte
    Unibroue, Maudite
    Standarte
    Piwo w butelce 0,75 l. cena 12,25 PLN. Parametry Tripela. Niezwykły smak przywołujący mi odległe wspomnienie jednego z obecnych w Polsce belgijskich piw klasztornych, niestety nie pamiętam którego. Miłośnikom nietuzinkowych smaków gorąco polecam, bałwochwalców pilsnera namawiam do...
    2005-01-22, 23:06
  • adam16
    Unibroue, Blanche De Chambly
    adam16
    Blanche De Chambly
    butelka 0,33l, alk. 5%.
    Piwo z osadem drożdżowym, dofermentowuje w butelce, "tylko częsciowo filtrowane, by pozostawić charakterystyczny wygląd piw białych z średniowiecza".
    Spora, trwała piana, drobne bąbelki gazu, bardzo jasne. Z posmakiem...
    2002-10-08, 14:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...